Τεχνητή Νοημοσύνη σε οικιακές συσκευές

Τεχνητή Νοημοσύνη σε οικιακές συσκευές Facebook Twitter
0

Οι νέες τεχνολογίες που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη (Al) αλλάζουν τα δεδομένα στις οικιακές συσκευές, ακόμα και στα πλυντήρια.

Ο τεχνολογικός κολοσσός της Samsung ανακοίνωσε πως πλυντήρια ρούχων με λειτουργία ελέγχου ΑΙ, πληρούν τα πρότυπα των νέων ενεργειακών ετικετών στην ΕΕ. Αξιοποιώντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης η διαδικασία πλύσης προσαρμόζεται στις προτιμήσεις των καταναλωτών και τα πλυντήρια μπορούν να συνδεθούν με συμβατά στεγνωτήρια, ώστε να επιλέγεται αυτόματα η κατάλληλη ρύθμιση μόλις τελειώνει η πλύση.

Σύγχρονες τεχνολογίες υιοθετούνται και στους ψυγειοκαταψύκτες που, μεταξύ άλλων, θα ελαχιστοποιούν τη σπατάλη ενέργειας αλλά και τροφίμων.

Από τον Μάρτιο 2021 οι ενεργειακές ετικέτες των συσκευών οικιακής χρήσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση απέκτησαν νέα μορφή, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά συγκεκριμένες ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης, όπως ψυγεία, τηλεοράσεις, πλυντήρια ρούχων και πιάτων και στεγνωτήρια.

Για πρώτη φορά, οι ετικέτες αυτές θα συμπεριλαμβάνουν και κωδικό QR που, όταν σαρώνεται με έξυπνο κινητό, θα παρέχει πρόσθετες, επίσημες μη εμπορικές πληροφορίες, βασισμένες στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων προϊόντων για την Ενεργειακή Σήμανση (EPREL EU).

Οι νέοι κανονισμοί αφορούν τους Ευρωπαίους καταναλωτές και θα εφαρμόζονται επίσης σε χώρες εκτός ΕΕ, όπως στη Νορβηγία και την Ελβετία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ