Μυστήριο εκατοντάδων ετών κατάφεραν να λύσουν οι επιστήμονες στην ελβετική πόλη της Βασιλείας σχετικά με την ταυτότητα μιας γυναίκας που είχε μουμιοποιηθεί.

 

Οι επιστήμονες κατάφεραν να αναγνωρίσουν ένα μυστηριώδες μουμιοποιημένο σώμα, μετά από περισσότερα από 40 χρόνια και ανακάλυψαν ότι η γυναίκα ήταν συγγενής του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

 

Ταυτοποιήθηκε η μυστηριώδης μούμια της Ελβετίας - Αποδείχτηκε πρόγονος του Μπόρις Τζόνσον
Φωτογραφία: SRF

 

Το πτώμα αναγνωρίστηκε ως η Anna Catharina Bischoff, η οποία πέθανε το 1787. Το σώμα της αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1975, κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης της εκκλησίας Barfüsser της Βασιλείας. Ήταν πολύ καλά διατηρημένο λόγω του υψηλού ποσοστού υδραργύρου στα λείψανα, κάτι που συχνά αποτελεί σημάδι ότι ένα άτομο είχε υποβληθεί σε θεραπεία για σύφιλη.

 

Το σημείο της ταφής της, μπροστά από το βωμό της εκκλησίας, έδειχνε ότι η Bischoff ήταν πιθανώς εύπορη και υψηλής θέσης.

 

Ταυτοποιήθηκε η μυστηριώδης μούμια της Ελβετίας - Αποδείχτηκε πρόγονος του Μπόρις Τζόνσον
Φωτογραφία: SRF

 

Χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους, οι επιστήμονες κατάφεραν να εξάγουν γενετικό υλικό από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού της μούμιας και το συνέκριναν με DNA των απόγονων του γενεαλογικού δέντρου της Bischoff. Βρέθηκε αντιστοιχία κατά 99,8% και η σχέση με την οικογένεια Τζόνσον επιβεβαιώνεται από τα αρχεία των γεννήσεων, των θανάτων και των γάμων.

 

Η κόρη της Bischoff παντρεύτηκε τον Christian Hubert Baron Pfeffel von Kriegelstein και αρκετές γενιές μετά, η γενεαλογική γραμμή φτάνει στον πατέρα του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ.

 

Ταυτοποιήθηκε η μυστηριώδης μούμια της Ελβετίας - Αποδείχτηκε πρόγονος του Μπόρις Τζόνσον
EPA/ANDY RAIN

 

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν έχει ακόμη σχολιάσει την ανακάλυψη του χαμένου προγόνου του.

 

Πηγή: The Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr