Καθώς οι κινηματογράφοι ανοίγουν ξανά μετά από αλλεπάλληλα lockdown, οι ιδιοκτήτες εξερευνούν νέους τρόπους για να μεγιστοποιήσουν τα έσοδα, πέρα από τις τυπικές προβολές ταινιών. 

 

Μία από τις ιδέες που δοκιμάζουν, είναι η ενοικίαση οθονών σε gamers, επιτρέποντας στους φανατικούς των βιντεοπαιχνιδιών να παίξουν τους αγαπημένους τους τίτλους σε οθόνες που μέχρι τώρα φιλοξενούσαν μόνο blockbuster ταινίες του Χόλιγουντ. 

 

Ένας δημοσιογράφος του BBC μπήκε σε μία από τις αίθουσες του Cineworld στο Λονδίνο, συνέδεσε μία κονσόλα της Nitendo και έπαιξε Mario Kart στην άδεια αίθουσα, σε μία οθόνη μήκους 24 μέτρων που είναι ψηλότερη από τις περισσότερες μονοκατοικίες. Δοκιμάζοντας στην συνέχεια το Spiderman σε Playstation, οι κινήσεις του σούπερ-ήρωα σε αυτή την κλίμακα του προκαλούν «δέος και ίλιγγο σε ίσα μέρη». 

 

Τα σινεμά ανοίγουν (και) για τους gamers - Βιντεοπαιχνίδια στην πολύ μεγάλη οθόνη

 

Τα σινεμά ανοίγουν και για τους gamers - Βιντεοπαιχνίδια στην πολύ μεγάλη οθόνη

 

Το 2020, το παγκόσμιο Box Office κατέγραψε πτώση 71% σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με την Ντελφίν Λίβενς, αναλύτρια στην Gower Street Analytics. 

 

Ο διευθυντής προγράμματος του Cineworld Φιλ Φάβερσαμ, λέει πως είναι σημαντικό για τον κλάδο να εξερευνήσουν και άλλες δυνατότητες παροχής υπηρεσιών. Στο gaming η ζήτηση είναι μεγάλη, όπως λέει, και αυτό είναι ίσως φυσικό καθώς προσφέρουν τις καλύτερες και μεγαλύτερες οθόνες και πανάκριβα συστήματα ήχου Dolby Atmos που δεν συνηθίζει να έχει κανείς στο σπίτι του.  

 

Τα σινεμά ανοίγουν και για τους gamers - Βιντεοπαιχνίδια στην πολύ μεγάλη οθόνη

 

Η αλυσίδα χρεώνει 139 ευρώ την δίωρη ενοικίαση της αίθουσας, σε παρέες των 20 ατόμων το πολύ. Αν μοιραστούν τα έξοδα εφτά φίλοι, το κόστος πέφτει στα 20 ευρώ για τον καθένα. Οι gamers μπορούν να φέρουν την δική τους κονσόλα από το σπίτι ή, για επιπλέον χρέωση, να επιλέξουν από μία μεγάλη γκάμα τίτλων και παιχνιδομηχανών - από τις παλαιότερες, όπως το πρώτο Playstation, έως τις πλέον εξελιγμένες. 

 

Τα σινεμά ανοίγουν και για τους gamers - Βιντεοπαιχνίδια στην πολύ μεγάλη οθόνη