Τα ρομποτικά σκυλιά της Boston Dynamics στολίζουν χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ρομποτ-σκύλοι στολίζουν χριστουγεννιάτικο δέντρο Facebook Twitter
0

Ο Spot, το τετράποδο ρομπότ της Boston Dynamics που μοιάζει με σκύλο, παρουσιάστηκε σε ένα ακόμη βίντεο που εμφανίζει τις δυνατότητές του. Αυτή τη φορά, ο Spot βοήθησε την ομάδα να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η Boston Dynamics έχει προωθήσει τον Spot ως ένα ρομπότ που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να περιηγηθεί σε δύσκολα εδάφη και να αυτοματοποιήσει επαναλαμβανόμενες εργασίες. Το τετράποδο ρομπότ έχει υιοθετηθεί από βιομηχανίες για την εκτέλεση εργασιών στα πιο δύσκολα περιβάλλοντα. Η Boston Dynamics, όμως, συνεχίζει να ωθεί τον ρομποτικό σκύλο σε νέα περιβάλλοντα και το βίντεο δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μια πρόκληση σε αυτό το πλαίσιο. 

Ο Spot της αμερικανικής εταιρείας είναι ένα ρομποτικό «σκυλί» βάρους 70 κιλών. Έχει ήδη γίνει αποδεκτός κι από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης ως βοηθός υψηλής τεχνολογίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος και έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και κατά τη διάρκεια ασκήσεων πεδίου από τον γαλλικό στρατό. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του παγκρέατος: Ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση θεραπείας μετά από επιστημονική ανακάλυψη

Τech & Science / Καρκίνος του παγκρέατος: Ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση θεραπείας μετά από επιστημονική ανακάλυψη

Ελπίδα για νέες θεραπείες για τον καρκίνο του παγκρέατος αφού οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η εξάπλωση της νόσου υποβοηθάται από απενεργοποίηση μορίων σε βασικά γονίδια
LIFO NEWSROOM