Τα πατίνια Lime θα γνωρίζουν πότε ο οδηγός είναι μεθυσμένος ή ακατάλληλος

Τα πατίνια Lime θα γνωρίζουν πότε ο οδηγός είναι μεθυσμένος ή ακατάλληλος Facebook Twitter
0

Τα πολυσυζητημένα ηλεκτροκίνητα πατίνια Lime, που έχουν κατακλύσει την Αθήνα, αλλά και σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα γνωρίζουν πότε ο οδηγός είναι μεθυσμένος ή έστω ακατάλληλος για οδήγηση.

Η Lime φαίνεται πως σχεδιάζει αρκετές τεχνολογίες που θα προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια στους χρήστες της και θα εξασφαλίζoυν πως όποιος δεν μπορεί να οδηγήσει σωστά ένα πατίνι, δεν θα μπορεί να τρέξει οδηγώντας το.

Ο «κόφτης» στα πατίνια είναι κάτι που η εταιρία επεξεργάζεται αυτή την περίοδο, όπως αποκάλυψε ο συνιδρυτής της Lime, Brad Bao σε μια συνέντευξη στο The Verge.

O Bao αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες που δοκιμάζει η Lime προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλέστερη εμπειρία οδήγησης.

Η ανίχνευση μεθυσμένου αναβάτη δεν θα γίνεται παραδοσιακά με συσκευή όπως αυτή που χρησιμοποιείται στα αλκοτέστ, αλλά μέσω αισθητήρων και το πατίνι θα μειώνει αυτόματα την ταχύτητα, όταν η οδήγηση δεν δείχνει σωστή.

Τα πατίνια θα εφοδιαστούν με αισθητήρες που θα ανιχνεύουν και θα καταγράφουν αν κάποιος οδηγεί σε ίσια γραμμή ή αν οδηγεί ζιγκ-ζαγκ.

Σε περίπτωση που συμβαίνει το δεύτερο, ο οδηγός θα δέχεται μια προειδοποίηση και αυτομάτως θα μειώνεται η ταχύτητά του.

Ο συνιδρυτής της εταιρίας τόνισε πως η εφαρμογή του μέτρου δεν έχει ακόμη λανσαριστεί και πως είναι σε επίπεδο επεξεργασίας.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ