Τα 500 εκατομμύρια έφτασαν οι χρήστες του Facebook Messenger

Τα 500 εκατομμύρια έφτασαν οι χρήστες του Facebook Messenger Facebook Twitter
Άναγκαίο κακό΄ χαρακτήρισε το Facebook το κατέβασμα μιας ακόμα εφαρμογής αποκλειστικά για την ανταλλαγή μηνυμάτων.
0

Με ένα blog post το Facebook ενημέρωσε μόλις τους χρήστες και τους επενδυτές του ότι η ανεξάρτητη (αλλά επιβεβλημένη) εφαρμογή του ανταλλαγής μηνυμάτων Facebook Messenger, έφτασε τα 500 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Νούμερο που μεταφράζεται σε υπερδιπλασιασμό της βάσης χρηστών του, από τα 200 εκατομμύρια που ήταν τον Απρίλιο του 2014.

Φυσικά, η 'έκρηξη' αυτή στους χρήστες της εφαρμογής έχει μια καλή δικαιολογία, αφού στην ουσία το Facebook, από τον περασμένο Αύγουστο, 'εξανάγκασε' τους χρήστες του να κατεβάσουν το FB Messenger, καταργώντας τη δυνατότητα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων στα smartphones μέσω του Facebook.

Στον παραπάνω ισχυρισμό, το Facebook απαντά ότι ήταν αναγκαίο το κατέβασμα μιας πρόσθετης εφαρμογής ώστε να ελαφρύνει το News Feed του app του Facebook, και να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες όσον αφορά στην ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων μέσω του Messenger, αναφέρει το The Verge.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΠΕΡΜΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τech & Science / Επιστημονικό ορόσημο: Άνδρας απέκτησε σπέρμα από ιστό που είχε καταψυχθεί όταν ήταν παιδί

Αν και συχνά σώζουν ζωές σε παιδιά με καρκίνο ή άλλες σοβαρές ασθένειες, θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη υπογονιμότητα
THE LIFO TEAM
Το chatbot σου δεν λέει την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύει.

Τech & Science / Τa chatbot δεν λένε την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύουν.

Στο νέο της βιβλίο Prophecy, η φιλόσοφος Carissa Véliz υποστηρίζει ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μηχανή γνώσης αλλά μηχανή πρόβλεψης. Από τους αρχαίους μάντεις μέχρι τα chatbots της Big Tech, το βιβλίο εξετάζει πώς η εμμονή με το μέλλον μπορεί να μας κάνει λιγότερο ασφαλείς, λιγότερο ελεύθερους και πιο ίδιους μεταξύ μας.
THE LIFO TEAM
Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir: όταν ο όρκος φτώχειας συναντά τη Wall Street

Τech & Science / Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir

Μια καθολική μοναχή χρησιμοποιεί τις μετοχές ως εργαλείο πίεσης απέναντι σε μερικές από τις πιο ισχυρές εταιρείες του κόσμου. Μετά τη Citigroup και τη Microsoft, η Σούζαν Φρανσουά βάζει στο στόχαστρο την Palantir και ζητά να της απαντήσει πώς αυτή επηρεάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
THE LIFO TEAM