«Στριμωγμένος» από το battery-gate των iPhone ο Τιμ Κουκ

«Στριμωγμένος» από το battery-gate των iPhone ο Τιμ Κουκ Facebook Twitter
0

Σε περιπέτειες φαίνεται πως μπλέκεται η Apple μετά τη δημόσια παραδοχή της ότι οι πρόσφατες αναβαθμίσεις στο λειτουργικό σύστημα των iPhone επιβραδύνουν σκοπίμως τα παλιότερα μοντέλα για «τη σταθερότερη λειτουργία» αυτών των συσκευών.

Ούτε η δημόσια συγνώμη, ούτε οι προνομιακές εκπτώσεις για την αντικατάσταση των παλιών μπαταριών φαίνεται πως ικανοποίησαν την αμερικανική Βουλή, αφού τέσσερις ρεπουμπλικάνοι βουλευτές έστειλαν επιστολή στον CEO Τιμ Κουκ, απαιτώντας εξηγήσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, και ο γερουσιαστής Τζον Θουν, επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής εμπορίου της Γερουσίας έστειλε παρόμοια επιστολή στον Κουκ, την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτές και ειδικοί εκτιμούν τώρα πως η Apple ενδέχεται να κληθεί να καταβάλλει υψηλά πρόστιμα για αυτήν της την πρακτική, επειδή δεν είχε φροντίσει να ενημερώσει εκ των προτέρων τους πελάτες της.

Από την ημέρα που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, χιλιάδες είναι οι χρήστες iPhone που κατηγορούν την Apple στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι, καθιστώντας εν αγνοία τους πιο αργά τα τηλέφωνά τους, τους υποχρεώνει εμμέσως να αγοράσουν καινούργια μοντέλα.

H εταιρεία έχει ήδη δεσμευτεί για έκπτωση 63% στην αντικατάσταση των μπαταριών όλων των παλιότερων μοντέλων, ακόμα και όσων βρίσκονται εκτός εγγύησης.

Έτσι, οποιοσδήποτε θέλει να αλλάξει την παλιά μπαταρία του παλιού του iPhone, θα πρέπει να καταβάλει 29 δολάρια αντί για 79 που ήταν η αρχική τιμή λιανικής.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει υποσχεθεί πως εντός του 2018 θα κυκλοφορήσει αναβάθμιση στο λειτουργικό σύστημα, που θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την «υγεία» της μπαταρίας και κατά πόσο αυτή επηρεάζει τις επιδόσεις του τηλεφώνου, ώστε να υπάρχει διαφάνεια σε αυτό το θέμα.

Στις ΗΠΑ έχουν ήδη κατατεθεί οκτώ μαζικές μηνύσεις κατά της εταιρείας για το ζήτημα, ενώ χρήστες από την Γαλλία και το Ισραήλ επίσης κινούνται νομικά εναντίον της εταιρείας.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του παγκρέατος: Ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση θεραπείας μετά από επιστημονική ανακάλυψη

Τech & Science / Καρκίνος του παγκρέατος: Ένα βήμα πιο κοντά στην εύρεση θεραπείας μετά από επιστημονική ανακάλυψη

Ελπίδα για νέες θεραπείες για τον καρκίνο του παγκρέατος αφού οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η εξάπλωση της νόσου υποβοηθάται από απενεργοποίηση μορίων σε βασικά γονίδια
LIFO NEWSROOM