Στο Google μπορείτε πλέον να ψάχνετε συνδυαστικά με φωτογραφίες και λέξεις

Στο Google μπορείτε πλέον να ψάχνετε συνδυαστικά με φωτογραφίες και λέξεις Facebook Twitter
0

Η Google αποφάσισε να διευκολύνει την αναζήτηση για πράγματα που είναι δύσκολο να περιγραφούν με λίγες μόνο λέξεις ή απλώς με μια εικόνα.

Την Πέμπτη, παρουσίασε μια νέα επιλογή που επιτρέπει να συνδυάζετε κείμενο και εικόνες σε ένα και μόνο «ερώτημα» προς τη μηχανή αναζήτησης. Με αυτή τη λειτουργία, θα μπορεί κανείς να αναζητήσει ένα πουκάμισο παρόμοιο με αυτό που βλέπει σε μια φωτογραφία πληκτρολογώντας όμως παράλληλα ότι το θέλει συγκεκριμένα με «πουά μοτίβα», για παράδειγμα. Αντίστοιχα θα μπορεί κανείς να ανεβάσει μια φωτογραφία του καναπέ του και να γράψει με τον όρο «καρέκλα» για να βρει καρέκλες που μοιάζουν στην ήδη υπάρχουσα επίπλωση του σαλονιού του. 

Η λειτουργία, την οποία η εταιρεία αποκαλεί «multisearch» είναι ήδη διαθέσιμη για τους χρήστες των ΗΠΑ, στην υπο-επιλογή Google Lens της εφαρμογής της Google για κινητά. Η Liz Reid, αντιπρόεδρος της Google Search, δήλωσε στο CNN Business ότι η λειτουργία βρίσκεται αρχικά σε πειραματική φάση.

Αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τα διαδικτυακά ψώνια, αν και δεν περιορίζεται σε τέτοιου είδους ερωτήματα. «Αυτό θα είναι μόνο η αρχή», υποσχέθηκε η Reid.

Στο Google μπορείτε πλέον να ψάχνετε συνδυαστικά με φωτογραφίες και λέξεις Facebook Twitter

Το Multisearch σηματοδοτεί την τελευταία προσπάθεια της Google να κάνει την αναζήτηση πιο ευέλικτη και λιγότερο δεσμευμένη από τις λέξεις. Η Google προσφέρει εδώ και καιρό μια μηχανή αναζήτησης εικόνων ενώ υπάρχει επίσης και το Google Lens, μια λειτουργία που έκανε το ντεμπούτο της το 2017 και μπορεί να αναγνωρίζει αντικείμενα σε μια εικόνα ή να μεταφράζει άμεσα κείμενο καθώς αυτό προβάλλεται μέσω του φακού της κάμερας ενός τηλεφώνου.

Μια άλλη προσθήκη, το 2020, έδωσε στους χρήστες τη δυνατότητα να σιγοτραγουδούν στο μικρόφωνο για να αναζητήσουν συγκεκριμένα τραγούδια.

Για να βρείτε την πολυαναζήτηση στην εφαρμογή της Google για κινητά, πρέπει να πατήσετε το εικονίδιο κάμερας στη δεξιά πλευρά της γραμμής αναζήτησης, το οποίο εμφανίζει το Google Lens. Μπορείτε να τραβήξετε ή να ανεβάσετε μια φωτογραφία και στη συνέχεια να κλικάρετε σε μια μικρή μπάρα που περιέχει το σύμβολο «+» και τη φράση «Προσθήκη στην αναζήτησή σας». Αυτό σας επιτρέπει να πληκτρολογήσετε λέξεις για να προσδιορίσετε λεπτομερέστερα αυτό που ψάχνετε.

Η λειτουργία αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη με διάφορους τρόπους. Η «υπολογιστική όραση» αντιλαμβάνεται τι φαίνεται στην εικόνα συνδυαστικά με τους όρους που πληκτρολογούνται. «Τα αποτελέσματα στη συνέχεια συγκεντρώνονται για να εκπαιδεύσουν καθολικά το σύστημα,» εξήγησε η Reid.

Ερωτηθείσα αν η Google θα δώσει τελικά τη δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης με ακόμη πιο ποικίλους τρόπους - όπως για παράδειγμα, επιτρέποντάς να συνδυάζεται και η μουσική με λέξεις σε ένα ερώτημα - η Reid είπε ότι η εταιρεία δεν εργάζεται πάνω σε κάτι συγκεκριμένο προς το παρόν, αλλά ενδιαφέρεται για τον μελλοντικό συνδυασμό διαφορετικών πηγών και μορφών δεδομένων. 

   Με πληροφορίες από CNN

   Τech & Science
   0

   ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

   σχόλια

   Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

   ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

   ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

   THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ