ΤΩΡΑ

SpaceX: Αστροναύτες θα γυρίσουν στη Γη με «ειδικά εσώρουχα» λόγω διαρροής στην τουαλέτα της κάψουλας Dragon

SpaceX: Αστροναύτες θα γυρίσουν στη γη με «ειδικά εσώρουχα» λόγω διαρροής σε τουαλέτα της κάψουλας Dragon Facebook Twitter
Πηγή: Associates Press.
0

Ένα πρόβλημα στα υδραυλικά της κάψουλας Crew Dragon της SpaceX θα αφήσει το τετραμελές πλήρωμα χωρίς τη δυνατότητα χρήσης της τουαλέτας κατά τη διάρκεια του πολύωρου ταξιδιού τους από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στη Γη.

Στο πλαίσιο αυτό, το πλήρωμα θα πρέπει, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, να βασιστεί σε ειδικά «εσώρουχα», όπως είπε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή το βράδυ ο διευθυντής του προγράμματος «Commercial Crew» της NASA, Στιβ Στιτς.

Η κάψουλα, Crew Dragon Endeavour, είναι προσκολλημένη στον Διαστημικό Σταθμό και θα χρησιμοποιηθεί για την επιστροφή των τεσσάρων αστροναυτών στη Γη αφού αποκολληθεί. Όταν οι αστροναύτες επιθεώρησαν πρόσφατα την κάψουλα, διαπίστωσαν ενδείξεις διαρροής ούρων στους τοίχους. Ωστόσο, επειδή βρίσκονται ακόμα στο διάστημα, δεν έχουν τρόπο να διορθώσουν το πρόβλημα.

Βέβαια, ο Διαστημικός Σταθμός έχει τα δικά του μπάνια και τουαλέτες. Επομένως, δε θα υπάρχει πρόβλημα για όσο οι αστροναύτες βρίσκονται ακόμα σε τροχιά εκεί. Μόλις όμως επιστρέψουν στην κάψουλά τους και ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής θα πρέπει να βασιστούν στην επιλογή του ειδικού «εσωρούχου».

Η NASA δε διευκρίνισε για πόσες ώρες θα πρέπει να βρίσκονται οι τέσσερις αστροναύτες - ο Σέιν Κιμμπουγκ και η Μέγκαν ΜακΆρθουρ της NASA, ο Γάλλος αστροναύτης Τομά Πεσκέτ της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας και ο Ακιχίκο Χοσάιντ από την Ιαπωνία - στην κάψουλα του Crew Dragon με τη μη λειτουργική τουαλέτα.

Ο χρόνος επιστροφής από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στη Γη, θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσο η τροχιακή δυναμική και ο καιρός θα επηρεάσουν το ταξίδι επιστροφής.  «Εργαζόμαστε για να ελαχιστοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο από την αποβίβαση έως την προσγείωση» πρόσθεσε ο Στιτς. 

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ