Ρομποταξί χωρίς οδηγό θα κυκλοφορούν σε δρόμους της Κίνας - «Στιγμή ισάξια με την προσελήνωση»

Ρομποταξί χωρίς οδηγό θα κυκλοφορούν σε δρόμους της Κίνας - «Στιγμή ισάξια με την προσσελήνωση» Facebook Twitter
0

Ο κινεζικός κολοσσός Baidu Inc ενημέρωσε σήμερα, Δευτέρα, πως έλαβε σχετική άδεια για την κυκλοφορία πλήρως αυτόνομων ρομποταξί σε δύο πόλεις της Κίνας

Οι σχετικές άδειες αφορούν στις περιοχές Chongqing και Wuhan όπου οι πολίτες μπορούν να παίρνουν τα ταξί «νέας γενιάς» ώστε να μεταβούν στους προορισμούς τους. 

Η επιχείρηση τόνισε πως η απόφαση αποτελεί «σημείο καμπής» στην έως τώρα στάση της χώρας όσον αφορά σε οχήματα χωρίς οδηγό. 

«Αυτές οι άδειες έχουν μεγάλη σημασία στη βιομηχανία» σημείωσε ο επικεφαλής του τμήματος Ασφαλείας της Ομάδας Έξυπνης Οδήγησης της Baidu. «Εάν σκεφτούμε την εξερεύνηση του διαστήματος, αυτή η στιγμή είναι ισάξια με την προσσελήνωση». 

Αρχικά θα σταλούν από πέντε ρομποταξί σε κάθε περιοχή, θα κάνουν κούρσες συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και - αρχικά - δεν θα υπάρχει χρέωση. Οι υπηρεσίες τους θα αφορούν περιορισμένες οδούς. 

Τον Απρίλιο, Baidu και Toyota είχαν ενημερώσει πως είχαν λάβει άδειες για την κυκλοφορία στο Πεκίνο αυτόνομων ρομποταξί, που μπορούν να κινούνται σε μία μικρή περιοχή. Ωστόσο, πρέπει να έχουν έναν οδηγό ασφαλείας στο κάθισμα του συνοδηγού. Αυτές οι διαδρομές έχουν ήδη αρχίσει. 

Η εταιρεία είναι σε επαφή και με άλλες τοπικές κυβερνήσεις για να λάβει κι άλλες άδειες για τη δοκιμή τους.

Με πληροφορίες από Reuters

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναίκες έλεγαν πως ο εμβολιασμός κατά της Covid επηρέασε την περίοδο. Νέα έρευνα δείχνει τις δικαιώνει

Τech & Science / Γυναίκες έλεγαν πως ο εμβολιασμός κατά της Covid επηρέασε την περίοδο. Νέα έρευνα τις δικαιώνει

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού μπορεί να αλλάξει το χρόνο που θα έρθει η περίοδος, σύμφωνα με έρευνα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επίδραση ήταν προσωρινή.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ