Πώς να μεταφέρετε γρήγορα HD βίντεο από iPhone σε υπολογιστή

Πώς να μεταφέρετε γρήγορα HD βίντεο από iPhone σε υπολογιστή Facebook Twitter
Ο πιο γρήγορος τρόπος για να μεταφέρετε HD βίντεο από iPhone σε Mac είναι η εφαρμογή "Image Capture" που βρίσκεται μέσα στα Applications του MacOS.
0

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ τα ενσωματωμένα εργαλεία κοινής χρήσης του iOS για να στείλετε μια ταινία από το iPhone ή το iPad, τότε θα έχετε αναμφίβολα παρατηρήσει ότι η ποιότητα μειώνεται από υψηλής ποιότητας βίντεο 4Κ, 720p ή 1080p σε χαμηλότερη ανάλυση. Αυτό βασικά γίνεται για λόγους διατήρησης του εύρους ζώνης (bandwidth) και επειδή πολλά προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (αν όχι όλα) δεν δέχονται μεγάλα αρχεία πάνω από 25ΜΒ, ακόμη και αν και το iPhone και ο υπολογιστής βρίσκονται στο ίδιο Wi-Fi. Για το κοινό περιβάλλον των συσκευών της Apple, η αποστολή μέσω του iMessage είναι ελαφρώς καλύτερη, αλλά κι αυτή εξακολουθεί να μην παρέχει την αρχική ανάλυση της ταινίας που έχετε τραβήξει, και επίσης αυτό λειτουργεί μόνο για τους χρήστες των Mac.

Για να μεταφέρετε βίντεο πλήρους ανάλυσης HD (το οποίο έχει τραβηχτεί από ένα iPhone, iPad ή iPod Τouch) σε έναν υπολογιστή, ο καλύτερος και πιο γρήγορος τρόπος είναι να συνδέσετε τη συσκευή iOS σε Mac ή PC και να αντιγράψετε τις ταινίες με έναν όχι αυτόματο, αλλά χειροκίνητο τρόπο, ο οποίος μοιάζει σαν να μεταφέρετε τις φωτογραφίες στον υπολογιστή. Ένας μικρός οδηγός θα σας δείξει πόσο απλό είναι να να μεταφέρετε HD βίντεο από iPhone ή iPad, σε Mac ή Windows PC υπολογιστές για περαιτέρω επεξεργασία.

Πώς να μεταφέρετε HD βίντεο από iPhone σε Μac

Αυτός είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να μεταφέρετε ένα HD βίντεο από μια συσκευή iOS σε υπολογιστή Mac.

1. Εκκινήστε τη πρόγραμμα "Image Capture" που βρίσκεται στο φάκελο Applications του Mac.

2. Συνδέστε το iPad, το iPod ή το iPhone στο Mac μέσω USB.

3. Βρείτε το βίντεο που θέλετε μέσα στην λίστα που θα παρουσιάσει το Image Capture, κάντε κλικ σε αυτό που ψάχνετε, ή εάν θέλετε επιλέξτε περισσότερα βίντεο κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift - σημειώστε ότι το μέγεθος αρχείου των βίντεο HD θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα βίντεο χαμηλότερης ανάλυσης.

4. Επιλέξτε από το μενού "Import To" σε ποιο σημείο του σκληρού δίσκου (ή στην επιφάνεια εργασίας) θέλετε να αντιγράψετε το βίντεο.

5. Κάντε κλικ στην επιλογή "Import" για να αντιγράψετε το βίντεο HD στο Mac.

Φυσικά, οι χρήστες Mac γνωρίζουν ότι μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν κι άλλες εφαρμογές όπως το Preview, το iMovie και το iPhoto για να μεταφέρουν βίντεο, αλλά τελικά το Image Capture είναι το ταχύτερο και ελαφρύτερο πρόγραμμα που θα σας λύσει πραγματικά τα χέρια. Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι εάν η iOS συσκευή σας έχει συγχρονιστεί στο iCloud, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το iCloud Drive. Όμως, η αντιγραφή ενός HD βίντεο από το iCloud αργεί, γι 'αυτό δοκιμάστε την παραπάνω προσέγγιση με το Image Capture, (ειδικά αν θέλετε να αντιγράψετε βίντεο 1080p) και θα μας θυμηθείτε.

 

Πώς να μεταφέρετε HD βίντεο από iPhone σε ένα Windows PC

 Οι υπολογιστές με Windows επεξεργάζονται τα iPhone, iPad και iPod σαν μέρος του συστήματος αρχείων, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχεία βίντεο και εικόνες με το Windows Explorer.

1. Συνδέστε το iPhone, iPad, iPod στον υπολογιστή με καλώδιο USB.

2. Ανοίξτε το "My Computer" και βρείτε την iOS συσκευή στη λίστα φωτογραφικών μηχανών και συνδεδεμένων συσκευών.

3. Ανοίξτε τη συσκευή iOS και αναζητήστε τα βίντεο που θέλετε να αντιγράψετε, και περάστε τα στην επιθυμητή τοποθεσία του σκληρού δίσκου σας, όπως κάνετε συνήθως, χρησιμοποιώντας το copy/paste όπως γνωρίζετε στα Windows.

Με πολλούς τρόπους, τα Windows έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στα αρχεία των βίντεο και των φωτογραφιών και, δυστυχώς, για τους φανατικούς φίλους των Mac, είναι πιο φιλικά από ένα σύστημα που διαχειρίζεται τις φωτογραφίες και τα βίντεο με πολλαπλές εφαρμογές όπως οι iMovie, iPhoto και Image Capture.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM