Πώς η Apple κατέχει πλέον τόσο τεράστιες δασικές εκτάσεις που καλύπτει όλο το χαρτί που χρειάζεται

Πώς η Apple κατέχει πλέον τόσο τεράστιες δασικές εκτάσεις που καλύπτει όλο το χαρτί που χρειάζεται Facebook Twitter
2

Η Apple κατάφερε πλέον να έχει προστατευμένη όση αειφόρο δασική γη χρειάζεται για να καλύψει όλες τις ανάγκες για την χάρτινη συσκευασία των προϊόντων της.

Τα νέα είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Apple, η οποία έχει εξαγοράσει τεράστιες εκτάσεις δασών σε όλο τον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για βιώσιμη ανάπτυξη.

Αυτό σημαίνει ότι η Apple έχει ήδη επιτύχει το στόχο της προστασίας ενός εκατομμυρίου έικρ (acre/ 1 έικρ ισούται με περίπου 4 στρέμματα) δάσους μέχρι το 2020 - δυόμισι χρόνια πριν το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει.

Τα νέα μεταδόθηκαν από το πρακτορείο Xinhua Net, το οποίο σημειώνει ότι η Apple έχει πιστοποιήσει περίπου 320.000 έικρ δασών εργασίας που βρίσκονται στην Κίνα.

Σύμφωνα με την Apple, τα δύο τρίτα του δάσους διαχειρίζεται η Maoyuan Forestry, μια ιδιωτική εταιρεία στην κεντρική επαρχία Χουνάν της Κίνας, ενώ τα υπόλοιπα ανήκουν και διαχειρίζονται από την κρατική Qinlian Forestry Company της νοτιοδυτικής Κίνας.Η γη αυτή περιλαμβάνει τόσο τα ημιφυσικά δάση όσο και τις δασικές φυτείες.

Η Apple ξεκίνησε το δασοκομικό της πρόγραμμα το 2015. Εκείνη την χρονιά, αγόρασε 36.000 έικρ ιδιωτικής δασικής γης στο Mέιν και τη Βόρεια Καρολίνα λέγοντας ότι θα μπορούσε να τα διαχειριστεί με βιώσιμο τρόπο ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη συσκευασία της.

Παρά το γεγονός ότι η Xinhua Net σημειώνει ότι η Apple έχει ήδη επιτύχει τον στόχο της αγοράς 1 εκατομμυρίου έικρ δασικής έκτασης, δεν είναι σαφές ποιο είναι το ποσοστό της συσκευασίας της Apple από ανακυκλωμένα υλικά.

Ο στόχος είναι να φτάσει τελικά το 99% κάτι που μοιάζει με την φιλοδοξία της Apple να καλύψει όλη της την ενεργειακή ανάγκη από βιώσιμες πηγές. 

Με πληροφορίες από appleinsider.com

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ SHENZOU 23

Τech & Science / Πειράματα με έμβρυα και καλλιέργειες ρυζιού στο διάστημα: Τι θα δοκιμάσει η Κίνα στην αποστολή Shenzhou-23

Η αποστολή προς τον διαστημικό σταθμό Tiangong περιλαμβάνει περισσότερα από 100 πειράματα, ενώ ένας από τους αστροναύτες θα παραμείνει σε τροχιά για έναν χρόνο
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Μια startup του Πίτερ Θίελ θέλει να βάζει τους δημοσιογράφους σε «δίκη» με τεχνητή νοημοσύνη

Τech & Science / Μια startup του Πίτερ Θίελ θέλει να βάζει τους δημοσιογράφους σε «δίκη» με τεχνητή νοημοσύνη

Το Objection υπόσχεται να ελέγχει δημοσιεύματα με τεχνητή νοημοσύνη και χρεώνει από 2.000 δολάρια για κάθε αμφισβήτηση. Οι επικριτές του βλέπουν ένα νέο εργαλείο πίεσης απέναντι σε ρεπόρτερ, εμπιστευτικές πηγές και ερευνητική δημοσιογραφία.
THE LIFO TEAM
INSTAGRAM INSTANTS

Τech & Science / Instagram Instants: Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη νέα λειτουργία της πλατφόρμας

Το Instagram λάνσαρε παγκοσμίως τη νέα λειτουργία, επιχειρώντας να επιστρέψει στην πιο αυθόρμητη κοινοποίηση φωτογραφιών, με περιεχόμενο που εξαφανίζεται και θυμίζει εφαρμογές όπως το BeReal και το Snapchat
THE LIFO TEAM
Η Oprah έβαλε το Claude να ρωτήσει τον δημιουργό του γιατί χτίζει μια AI που φοβάται ο ίδιος

Τech & Science / Η Oprah έβαλε το Claude να ρωτήσει τον δημιουργό του γιατί χτίζει μια AI που φοβάται ο ίδιος

Από τα παιδιά που μιλούν κρυφά με chatbots μέχρι το Πεντάγωνο και ένα νέο μοντέλο που «μοιάζει με όπλο», οι ιδρυτές της Anthropic εξήγησαν στην Oprah γιατί η AI δεν είναι πια απλώς εργαλείο, αλλά ζήτημα εμπιστοσύνης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Όχι. Το acre (έικρ ή άκρ στα ελληνικά) δεν είναι το εκατάριο (hectare). Σωστά στο άρθρο αναφέρεται πως ένα έικρ είναι 4 στρέμματα ενώ το εκτάριο είναι 10 στρέμματα.