Η Apple κατάφερε πλέον να έχει προστατευμένη όση αειφόρο δασική γη χρειάζεται για να καλύψει όλες τις ανάγκες για την χάρτινη συσκευασία των προϊόντων της.

 

Τα νέα είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Apple, η οποία έχει εξαγοράσει τεράστιες εκτάσεις δασών σε όλο τον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Αυτό σημαίνει ότι η Apple έχει ήδη επιτύχει το στόχο της προστασίας ενός εκατομμυρίου έικρ (acre/ 1 έικρ ισούται με περίπου 4 στρέμματα) δάσους μέχρι το 2020 - δυόμισι χρόνια πριν το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει.

 

Τα νέα μεταδόθηκαν από το πρακτορείο Xinhua Net, το οποίο σημειώνει ότι η Apple έχει πιστοποιήσει περίπου 320.000 έικρ δασών εργασίας που βρίσκονται στην Κίνα.

 

Σύμφωνα με την Apple, τα δύο τρίτα του δάσους διαχειρίζεται η Maoyuan Forestry, μια ιδιωτική εταιρεία στην κεντρική επαρχία Χουνάν της Κίνας, ενώ τα υπόλοιπα ανήκουν και διαχειρίζονται από την κρατική Qinlian Forestry Company της νοτιοδυτικής Κίνας.Η γη αυτή περιλαμβάνει τόσο τα ημιφυσικά δάση όσο και τις δασικές φυτείες.

 

Η Apple ξεκίνησε το δασοκομικό της πρόγραμμα το 2015. Εκείνη την χρονιά, αγόρασε 36.000 έικρ ιδιωτικής δασικής γης στο Mέιν και τη Βόρεια Καρολίνα λέγοντας ότι θα μπορούσε να τα διαχειριστεί με βιώσιμο τρόπο ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη συσκευασία της.

 

Παρά το γεγονός ότι η Xinhua Net σημειώνει ότι η Apple έχει ήδη επιτύχει τον στόχο της αγοράς 1 εκατομμυρίου έικρ δασικής έκτασης, δεν είναι σαφές ποιο είναι το ποσοστό της συσκευασίας της Apple από ανακυκλωμένα υλικά.

 

Ο στόχος είναι να φτάσει τελικά το 99% κάτι που μοιάζει με την φιλοδοξία της Apple να καλύψει όλη της την ενεργειακή ανάγκη από βιώσιμες πηγές. 

 

Με πληροφορίες από appleinsider.com

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr