Πως το emoji με το ροδάκινο έγινε πολιτικό σύμβολο;

Πως το emoji με το ροδάκινο έγινε πολιτικό σύμβολο; Facebook Twitter
0

Μπορεί για τους περισσότερους το γνωστό emoji του ροδάκινου να παραπέμπει στην κουλτούρα του sexting, ωστόσο φαίνεται πως αυτό ίσχυε μέχρι πρότινος, καθώς ακόμη και τα emojis δείχνουν να αφουγκράζονται τις κοινωνικές εξελίξεις αποκτώντας μέχρι και γεωπολιτικές σημασίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Emojipedia, που ειδικεύεται στα emojis, από τη στιγμή που τα emojis έγιναν μέρος του online slang λεξιλογίου χρησιμοποιούνται κατά κόρον τόσο για sexting όσο και γενικότερα για chatting. Βέβαια, όσον αφορά το emoji με το ροδάκινο, η ιστορία του δε φαίνεται πως είναι αρκετά μακρόχρονη, καθώς μόλις το 2016 η Apple αποφάσισε να δημιουργήσει μια εντελώς καινούργια οπτική, πιο ερωτική γι' αυτό το φρούτο. 

Πως το emoji με το ροδάκινο έγινε πολιτικό σύμβολο; Facebook Twitter

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα το emoji έχει αποκτήσει μια ολοκαίνουργια σημασία, η οποία μάλιστα απασχόλησε και το New York Magazine, που φιλοξένησε στο εξώφυλλό του ένα ροδάκινο. Μάλιστα, στο εξώφυλλο αυτό το περιοδικό παίζει με τις λέξεις peach (ροδάκινο) και impeachment (καταγγελία). Φυσικά, η καταγγελία αναφέρεται στον Τραμπ του οποίου το όνομα έχει συνδεθεί με διάφορα σκάνδαλα και νομικές αγωγές. 

Πως το emoji με το ροδάκινο έγινε πολιτικό σύμβολο; Facebook Twitter

Έτσι, λοιπόν, φαίνεται πως σταδιακά το παραπάνω emoji μπαίνει σε μια «ελίτ» με emojis που εκφράζουν και πολιτικά μηνύματα, όπως είναι και το κόκκινο τριαντάφυλλο, το οποίο χρησιμοποιείται κατά βάση από τους Δημοκράτες Σοσιαλιστές της Αμερικής. 

Συνεπώς, αν και στο παρελθόν πάνω από το 50% των περιπτώσεων που αναφέρονταν στο emoji με το ροδάκινο παρέπεμπε στο ανθρώπινο σώμα ή στην έννοια του φύλου, σήμερα φαίνεται ότι τα ποσοστά αυτά αλλάζουν δίνοντας χώρο και στην πολιτική σημασία του συμβόλου. 

Πως το emoji με το ροδάκινο έγινε πολιτικό σύμβολο; Facebook Twitter

Με πληροφορίες από το Wired 

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Οι άνθρωποι στην εφηβεία και οι χιμπατζήδες μοιράζονται παρόμοια «προβλήματα»

Τech & Science / Έρευνα: Οι άνθρωποι στην εφηβεία και οι χιμπατζήδες μοιράζονται παρόμοια «προβλήματα»

Οι νεαροί άνθρωποι και οι έφηβοι χιμπατζήδες βιώνουν ραγδαίες ορμονικές αλλαγές, νέους κοινωνικούς δεσμούς, αυξημένη επιθετικότητα και ανταγωνισμό για θέση στον κοινωνικό τους περίγυρο
NEWSROOM
Η βαριατρική χειρουργική μειώνει σημαντικά τους πρόωρους θανάτους - Τα ευρήματα 40ετούς έρευνας

Τech & Science / Η βαριατρική χειρουργική μειώνει σημαντικά τους πρόωρους θανάτους - Τα ευρήματα 40ετούς έρευνας

Παρά τα σημαντικά οφέλη αυτών των επεμβάσεων, μόλις το 2% των ασθενών που επιλέγονται για βαριατρικό χειρουργείο, το κάνουν τελικά κυρίως λόγω του στίγματος για την παχυσαρκία
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ