Όλη η ναυμαχία της Σαλαμίνας σε ένα app

Όλη η ναυμαχία της Σαλαμίνας σε ένα app Facebook Twitter
2

H ταινία 300, Rise of an Empire είναι εντυπωσιακή, αλλά όπως κάθε χολιγουντιανό μπλοκμπάστερ που σέβεται τον εαυτό του και κυρίως τα ταμεία, είναι ιστορικά ανακριβής. Χωρίς απαραίτητα να είναι κακό το να απολαύσεις ένα δίωρο στο σινεμά, ακόμη καλύτερο είναι να έχεις και μια αντίληψη της πραγματικής ιστορίας.

Μια νέα εφαρμογή για iPhone και iPad παρουσίασαν οι Τάσος και Δημήτρης Βούλγαρης, δημιουργοί του επιτυχημένου app “Greece: History and Culture”.Η νέα εφαρμογή έχει τίτλο “Salamis – Σαλαμίνα” και παρουσιάζει την πραγματική ιστορία της πιο σημαντικής ναυμαχίας του Αρχαίου Κόσμου.

Όλη η ναυμαχία της Σαλαμίνας σε ένα app Facebook Twitter

 

Οι δημιουργοί της εφαρμογής χρησιμοποίησαν ιστορικά κείμενα, αλλά και εξελιγμένα, κινούμενα γραφικά, για να αφηγηθούν με ένα νέο τρόπο τη συγκλονιστική αναμέτρηση, που άλλαξε την πορεία της Ανθρωπότητας.

Η εξιστόρηση των γεγονότων και οι βιογραφίες των πρωταγωνιστών συνδυάζονται με τη γραφιστική παρουσίαση της μάχης και την τρισδιάστατη απεικόνιση της Τριήρους, ώστε η τελική εμπειρία του χρήστη να είναι πλούσια και ολοκληρωμένη.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, πως η πρωτότυπη εικονογράφηση της εφαρμογής, αποτελεί δημιουργία του διάσημου εικαστικού Λουκάτου.

Όλη η ναυμαχία της Σαλαμίνας σε ένα app Facebook Twitter

 

Η εφαρμογή “Salamis” διατίθεται στην Ελληνική, αλλά και την Αγγλική γλώσσα, ώστε χρήστες σε όλον τον κόσμο, να θυμηθούν ή να διδαχθούν μέσω του πλέον σύγχρονου, τεχνολογικού περιβάλλοντος, τις λεπτομέρειες μιας συγκλονιστικής μάχης και τον αγώνα των Ελλήνων να διαφυλάξουν τη δημοκρατία και την ελευθερία τους.

 

Η εφαρμογή “Salamis – Σαλαμίνα” διατίθεται μέσω του App Store της Apple στην τιμή των 0,99 ευρώ.

Mέσα στις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής με πολλές προσθήκες και βελτιώσεις.

Τech & Science
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ