Οικογένεια αυτόχειρα που έπαιζε στο χρηματιστήριο έκανε μήνυση στο app επενδύσεων Robinhood

Οικογένεια αυτόχειρα που έπαιζε στο χρηματιστήριο έκανε μήνυση στο app επενδύσεων Robinhood Facebook Twitter
Οικογένεια άνδρα που έπαιζε στο χρηματιστήριο έκανε μήνυση στο app επενδύσεων Robinhood (Robinhood)
0

Η οικογένεια ενός 20χρονου που αγόραζε και πωλούσε μετοχές στο χρηματιστήριο, μήνυσε την εφαρμογή επενδύσεων Robinhood για το θάνατό του, επικαλούμενη «παραπλανητικές πληροφορίες».

Η Robinhood ενημέρωσε τον Alex Kearns τον Ιούνιο για μία συναλλαγή που θα επέφερε ζημιά 730.000 δολαρίων και όταν εκείνος δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με κανέναν στην εταιρεία, ο φοιτητής έπεσε σε βαθιά ψυχολογική κατάπτωση, όπως αναφέρει η μήνυση.

Ως αποτέλεσμα, και φοβούμενος ότι η οικογένειά του θα χρειαστεί να επιστρέψει το ποσό για την κάλυψη της τεράστιας αυτής απώλειας, ο νεαρός αυτοκτόνησε, σύμφωνα με την αγωγή, που κατατέθηκε στο κρατικό δικαστήριο της Καλιφόρνια.

«Ήμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο του Alex Kearns» ανέφερε δήλωση της Robinhood, η οποία πρόσθεσε ότι βελτιώνει το εκπαιδευτικό υλικό της και παρέχει περισσότερο προσωπικό υποστήριξης σε live σύνδεση, μεταξύ άλλων αλλαγών.

Η μήνυση ανέφερε επίσης ότι η Robinhood είχε την υποχρέωση να γνωρίζει ποιοι είναι οι πελάτες της και να διασφαλίζει ότι οι στρατηγικές των συναλλαγών της είναι κατάλληλες. Ωστόσο, αντ' αυτού η εφαρμογή κυνήγησε άπειρους επενδυτές.

Ο Kearns προφανώς πίστευε ότι οι εμπορικές συναλλαγές που διατέθηκαν μέσω της Robinhood είχαν οδηγήσει σε μία απώλεια 730.000 δολαρίων, ποσό πολύ μεγαλύτερο από την πιθανή απώλεια των περίπου 10.000 δολαρίων που περίμενε ο ίδιος, σύμφωνα με την μήνυση.

Η ίδια πηγή ανέφερε δε ότι, στην πραγματικότητα, η απώλεια αυτή καλύφθηκε από άλλες συναλλαγές από τον λογαριασμό του Kearns.

Η μήνυση, με την οποία η οικογένεια ζητά αποζημίωση χωρίς να έχει καθοριστεί το ποσό, έρχεται εν μέσω αυξανόμενου ελέγχου για τις συναλλαγές χωρίς προμήθεια της Robinhood.

Η εφαρμογή βοήθησε πρόσφατα, να ενισχυθεί ένα άγριο «ράλι» στις μετοχές της GameStop και άλλων εταιρειών που δεν ευνοούσαν τα hedge fund της Wall Street, προκαλώντας μία κίνηση που χαρακτηρίστηκε ως επανάσταση στο λιανεμπόριο.

Με πληροφορίες του Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ