Οι σέλφι με πτυχίο διευκολύνουν τους πλαστογράφους

Οι σέλφι με πτυχίο διευκολύνουν τους πλαστογράφους Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Να μην φωτογραφίζονται με τα πτυχία τους, συμβουλεύουν οι ειδικοί ηλεκτρονικής ασφάλειας, τους πτυχιούχους που ανυπομονούν να μοιραστούν τον «πάπυρο» με τους φίλους και τους γνωστούς τους στα social media, αμέσως μετά την ορκωμοσία τους.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους απόφοιτους ότι έμποροι πλαστών πτυχίων με τζίρους εκατομμυρίων λιρών, χρησιμοποιούν συχνά ως πρώτη ύλη τους φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Η επίσημη υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου για την επαλήθευση των πτυχίων (Hedd) ανακοίνωσε ότι η αυξανόμενη τάση να μοιραζόμαστε φωτογραφικά την επιτυχία μας στο διαδίκτυο, διευκολύνει τους απατεώνες να έχουν πρόσβαση στο λογότυπο, στο οικόσημο του πανεπιστημίου, στις υπογραφές, στις σφραγίδες, στα ολογράμματα και στη διατύπωση.

Ένα εξαιρετικά ακριβές πλαστό πιστοποιητικό μπορεί να πουληθεί στον Ιστό για περισσότερες  από 200 στερλίνες και να χρησιμοποιηθεί για να εξαπατήσει υποψήφιους εργοδότες.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Hedd, πάνω από τα δύο τρίτα των αποφοίτων σκοπεύουν να βγάλουν selfies με τα πτυχία τους, ενώ το 74% των φοιτητών δεν γνώριζαν ότι οι φωτογραφίες με τα πτυχία τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή απομιμήσεων.

Τα πανεπιστήμια του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης, από πιο διάσημα παγκοσμίως, αποτελούν τους κυριότερους στόχους των απατεώνων.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους απόφοιτους να μην ανεβάζουν στα μέσα μαζικής δικτύωσης το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησής τους και τους συμβουλεύουν παράλληλα, ότι είναι άδικο μετά από επένδυση τόσου χρόνου και χρήματος για την απόκτηση ενός πτυχίου οι πραγματικοί απόφοιτοι να κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός αγοράς εργασίας εξαιτίας ενός υποψήφιου με πλαστό πιστοποιητικό.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα στοιχεία αυτά, περίπου 20 πανεπιστήμια στη Βρετανία δίνουν ψηφιακά διπλώματα που δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έντι Κιου της Apple προβλέπει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει το iPhone μέχρι το 2035

Τech & Science / Ο Έντι Κιου της Apple προβλέπει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει το iPhone μέχρι το 2035

Ο αντιπρόεδρος της Apple προειδοποιεί για ριζικές αλλαγές στη βιομηχανία της τεχνολογίας εξαιτίας της Τεχνητής Νοημοσύνης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αντικατάστασης του iPhone
LIFO NEWSROOM
Οι παράξενες εμμονές χρηστών με το ChatGPT προκαλούν ανησυχία

Τech & Science / Οι παράξενες εμμονές χρηστών με το ChatGPT προκαλούν ανησυχία

Σε αναρτήσεις χρηστών στο Reddit περιγράφονται περιπτώσεις όπου άτομα πιστεύουν ότι έχουν επιλεγεί από την Τεχνητή Νοημοσύνη για «ιερές αποστολές» ή έχουν λάβει «μυστικά σχέδια» για διαστημικές συσκευές και τηλεμεταφορείς
LIFO NEWSROOM