Οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα περιλαμβάνουν εικόνα 8Κ και εικονική πραγματικότητα

Οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα περιλαμβάνουν εικόνα 8Κ και εικονική πραγματικότητα Facebook Twitter
2

Ιστορικά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούσαν μια πλατφόρμα δοκιμής νέων τεχνολογιών και όπως φαίνεται και οι φετινοί Θερινοί Αγώνες στο Ρϊο Ντε Τζανέιρο δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση, αφού ένα τμήμα τους θα μεταδοθεί σε εικόνα υψηλότατης ευκρίνειας, 8Κ καθώς και μέσω πανοραμικών βίντεο εικονικής πραγματικότητας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του εξειδικευμένου σάιτ Advanced Television, η Επιτροπή Μετάδοσης Ολυμπιακών Αγώνων (OBS) έδωσε το πράσινο φως ώστε ένα τμήμα των Ολυμπιακών Αγώνων διάρκειας περίπου 130 ωρών -από τις 7.000 ώρες συνολικά- να μεταδωθεί με εικόνα 8K ή "Super-Hi Vision" καθώς και μέσω τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας.

Οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα περιλαμβάνουν εικόνα 8Κ και εικονική πραγματικότητα Facebook Twitter

Η παγκόσμια πρώτη μετάδοσης εικόνας με ανάλυση 8Κ (7,680 x 4,320 pixels) και τρισδιάστατου ήχου 22,2 καναλιών θα πραγματοποιηθεί μόνο στην Ιαπωνία η οποία διαθέτει αυτή την υποδομή και είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς του 2020 στο Τόκιο και θα καλύψει τις τελετές έναρξης και λήξης των Αγώνων, καθώς και ένα ολυμπιακό άθλημα την ημέρα.

Όσο για το Virtual Reality, ένα τμήμα των Αγώνων θα μαγνητοσκοπηθεί μέσω της εν λόγω τεχνολογίας και θα είναι διαθέσιμο on demand, σε όποιον διαθέτει την κατάλληλη συσκευή ή κάσκα εικονικής πραγματικότητας. Ανάμεσα στα Ολυμπιακά events που θα μας μεταφέρουν στην καρδιά των Αγώνων θα είναι η τελετές έναρξης και λήξης καθώς και στιγμιότυπα από τις αθλητικές διοργανώσεις της κάθε ημέρας.

Και οι 7.000 ώρες που είναι η τηλεοπτική διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων θα μεταδοδθούν παγκοσμίως σε εικόνα HD, 1080p και ήχο surround 5,1 καναλιών.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ