Οι δηλώσεις του Τιμ Κουκ πριν λίγες ώρες στην Κίνα

Οι δηλώσεις του Τιμ Κουκ πριν λίγες ώρες στην Κίνα Facebook Twitter
Ο Τιμ Κουκ στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Διαδικτύου στην πόλη Γουτζέν της επαρχίας Τζετζιάνγκ της Ανατολικής Κίνας στις 3 Δεκεμβρίου 2017.
0

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Inc., Τιμ Κουκ, ζήτησε να εμπλουτιστούν οι τεχνολογίες του Διαδικτύου και της Τεχνητής Νοημοσύνης με την προστασία της ιδιωτικής ζωής, την ασφάλεια και την ανθρωπιά.

Ο Τιμ Κουκ μίλησε πριν λίγες μόνο ώρες στη τελετή έναρξης της 4ης Παγκόσμιας Διάσκεψης Διαδικτύου στην Κίνα - μια εκδήλωση που αποσκοπεί να προωθήσει παγκοσμίως το όραμα της χώρας για ένα πιο ελεγχόμενο διαδίκτυο. Είναι η δεύτερη εμφάνιση του Κουκ σε δύο μήνες, μετά τη πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Σι Τσινπίνγκ τον Οκτώβριο.

«Το θέμα αυτής της διάσκεψης - η ανάπτυξη μιας ψηφιακής οικονομίας για ανοικτό πνεύμα και κοινά οφέλη - είναι το όραμα που θέλουμε μοιραζόμαστε με την Apple», δήλωσε ο Cook. «Είμαστε υπερήφανοι που εργαζόμαστε μαζί με πολλούς από τους εταίρους μας στην Κίνα για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση μιας κοινότητας η οποία θα ενταχθεί σε ένα κοινό μέλλον με όλους στον κυβερνοχώρο».

Τα σχόλια του Cook έρχονται για να τονίσουν ένα καθοριστικό σημείο για το μέλλον της εταιρείας στην Κίνα, η οποία αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη αγορά εκτός της Βόρειας Αμερικής. Και φυσικά ο Κουκ θέλει να προωθήσει την πώληση hardware και υπηρεσιών στην πιο πυκνοκατοικημένη χώρα του κόσμου για να σπρώξει έτσι και τα έσοδα και την αύξηση του κέρδους. Όμως οι προσπάθειες που απαιτούνται για να διατηρήσει τις καλές σχέσεις με την Κίνα προκαλούν εντάσεις με πολιτικούς και άλλες φιλελεύθερες οργανώσεις πίσω στην Αμερική. Ωστόσο, τόνισε ότι η Apple ξεκίνησε πριν από τρεις δεκαετίες με λίγους υπαλλήλους στην Κίνα και σήμερα δίνει περισσότερες από 5 εκατομμυρία θέσεις εργασίας στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και των 1.8 εκατομμυρίων κινέζων προγραμματιστών που δημιουργούν εφαρμογές το iOS. Μέχρι στιγμής, από την έναρξη του App Store, αυτοί οι προγραμματιστές έχουν κερδίσει 112 δισεκατομμύρια Γιουάν, ποσό που ισοδυναμεί με 16,93 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κι ενώ είναι γνωστα τα προβλήματα της Apple με τις κινεζικές αρχές για την αφαίρεση εφαρμογών που επιτρέπουν στους χρήστες μη ελεγχόμενες ή λογοκριμένες επικοινωνίες (τον Νοέμβριο, η Apple συμμορφώθηκε με τις κυβερνητικές εντολές και απέσυρρε το Skype της Microsoft από το κινεζικό App Store) o Κουκ ζήτησε από τους επενδυτές να δικαιολογήσουν αυτή την κίνηση, λέγοντας ότι τήρησε τους νόμους των αγορών όπου δραστηριοποιείται. 

«Πολλά έχουν ειπωθεί για τα πιθανά μειονεκτήματα της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά δεν ανησυχώ για μηχανές που σκέπτονται σαν ανθρώπους. Ανησυχώ για τους ανθρώπους που σκέφτονται σαν μηχανές », πρόσθεσε. «Όλοι πρέπει να εργαστούμε για να εφοδιάσουμε την τεχνολογία με την ανθρωπιά και τις αξίες μας». Η τεχνολογία του μέλλοντος θα πρέπει να έχει ανοικτό πνεύμα, δημιουργικότητα και διασφαλίσεις για την προστασία των χρηστών, ενώ παράλληλα θα πρέπει να παρέχει την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ευπρέπειας, πρόσθεσε.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ