Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά να σταματήσει η επέκταση της παραγωγής iPhone στην Ινδία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά να σταματήσει η επέκταση της παραγωγής iPhone στην Ινδία Facebook Twitter
Φωτογραφία: Pixabay
0

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε ότι η εταιρεία θα αρχίσει να εισάγει iPhone που κατασκευάζονται στην Ινδία, για να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης στις ΗΠΑ. Φαίνεται όμως πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν είναι ευχαριστημένος με αυτό.

Μιλώντας σε μια επιχειρηματική σύνοδο στη Ντόχα, ο Τραμπ είπε ότι συναντήθηκε με τον Κουκ και του ζήτησε να σταματήσει να κατασκευάζει στην Ινδία και αντ’ αυτού να αυξήσει την παραγωγή στις ΗΠΑ.

«Του είπα, "Τιμ, είσαι φίλος μου, σου έχω φερθεί πολύ καλά. Έχεις επενδύσει 500 δισεκατομμύρια, αλλά τώρα ακούω ότι φτιάχνεις παντού στην Ινδία. Δεν θέλω να φτιάχνεις στην Ινδία. Μπορείς να φτιάχνεις στην Ινδία, αν θέλεις να φροντίσεις την Ινδία, γιατί η Ινδία είναι μία από τις χώρες με τους υψηλότερους δασμούς στον κόσμο"» αποκάλυψε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει εξαπολύσει μια «επίθεση» με αυξημένους δασμούς κατά του μεγαλύτερου μέρους του κόσμου, είπε ότι η Apple τώρα θα «αυξήσει» την παραγωγή της στις ΗΠΑ, αν και δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ή λεπτομέρειες.

Νωρίτερα φέτος, η Apple ανακοίνωσε ότι θα ξοδέψει 500 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τέσσερα χρόνια για να επεκτείνει την παραγωγή της στις ΗΠΑ, δημιουργώντας εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές, ανοίγοντας νέα εργοστάσια, προσλαμβάνοντας πάνω από 20.000 άτομα και ιδρύοντας ακαδημία παραγωγής.

Τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ έγιναν μια μέρα μετά την έγκριση από την Ινδία ενός έργου ύψους 435 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή τσιπ της Apple στη χώρα.

Η Apple είχε σκοπό να αυξήσει την παραγωγή στην Ινδία και να δημιουργήσει εναλλακτικές μονάδες παραγωγής που θα μειώσουν την εξάρτησή της από την Κίνα.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σεξιστικός» ο αλγόριθμος του Facebook που προβάλλει θέσεις εργασίας, σύμφωνα με πόρισμα της γαλλικής Αρχής Ισότητας

Τech & Science / «Σεξιστικός» ο αλγόριθμος του Facebook που προβάλλει θέσεις εργασίας, σύμφωνα με πόρισμα της γαλλικής Αρχής Ισότητας

Σε δοκιμές, εννέα στους δέκα χρήστες που είδαν αγγελίες για θέσεις μηχανικών ήταν άνδρες, ενώ το ίδιο ποσοστό των χρηστών που είδαν αγγελίες για νηπιαγωγούς ήταν γυναίκες
LIFO NEWSROOM
Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Τech & Science / Πόσο κοντά βρισκόμαστε σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Σύμφωνα με το βιβλίο «Nuclear Age», ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από ποτέ, με την παρουσία τουλάχιστον εννέα πυρηνικών δυνάμεων και την έλλειψη αποτελεσματικού διεθνούς πλαισίου για τον περιορισμό της απειλής.
LIFO NEWSROOM
Η Ε.Ε. αποσύρει iPhone από την αγορά λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας

Τech & Science / Η ΕΕ αποσύρει iPhone από την αγορά λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας

Η υπόθεση ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν τεχνικοί έλεγχοι αποκάλυψαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ξεπερνούσε το όριο SAR, δηλαδή τον δείκτη που υπολογίζει πόση ακτινοβολία απορροφά ο ανθρώπινος οργανισμός
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται τα κρούσματα υπνικής άπνοιας στους καύσωνες

Τech & Science / Αυξάνονται τα κρούσματα υπνικής άπνοιας στους καύσωνες

Η υπνική άπνοια, κατά την οποία η αναπνοή του ατόμου διακόπτεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν προκαλεί απλώς υπερβολική υπνηλία, αλλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπέρτασης, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2
LIFO NEWSROOM