Η μάχη με τον καρκίνο: Επιστήμονες εξάλειψαν έως και το 75% των ηπατικών όγκων σε αρουραίους με υπερήχους

Η μάχη με τον καρκίνο: Επιστήμονες εξάλειψαν έως και το 75% των ηπατικών όγκων σε αρουραίους με υπερήχους Facebook Twitter
0

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν χρησιμοποίησαν μια νέα μέθοδο για να εξαλείψουν τους ηπατικούς όγκους σε αρουραίους, χρησιμοποιώντας κύματα υπερήχων, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cancers.

Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη για τους ασθενείς με καρκίνο του ήπατος. Μάλιστα, η τεχνική έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και σε ανθρώπους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να είναι θέμα χρόνου πλέον να καταστεί διαθέσιμη για το ευρύ κοινό. 

Η νέα μέθοδος υπερήχων υπολογίζεται ότι κατέστρεψε έως και το 75% των όγκων στο ήπαρ των αρουραίων, κάτι που επέτρεψε στο ανοσοποιητικό σύστημα των εν λόγω τρωκτικών να μην επανεμφανίσει τους όγκους.

«Ακόμα και αν δε στοχεύσουμε ολόκληρο τον όγκο, μπορούμε να προκαλέσουμε την υποχώρησή του και επίσης να μειώσουμε τον κίνδυνο μελλοντικής μετάστασης», δήλωσε η Ζεν Σου, καθηγήτρια του τμήματος βιοϊατρικής μηχανικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και μια από τους συγγραφείς της μελέτης.

Η μάχη με τον καρκίνο: Επιστήμονες εξάλειψαν έως και το 75% των ηπατικών όγκων σε αρουραίους με υπερήχους Facebook Twitter
Φωτ.: Michigan Engineering

Η νέα μέθοδος ονομάζεται «ιστοτριψία» και ουσιαστικά, εκπέμπει ριπές υπερήχων, έτσι ώστε ο ιστός-στόχος να καταστρέφεται μηχανικά και με ακρίβεια χιλιοστού. 

«Η ιστοτριψία είναι μια πολλά υποσχόμενη επιλογή που μπορεί να ξεπεράσει τους περιορισμούς των διαθέσιμων μεθόδων και να παρέχει ασφαλή και αποτελεσματική μη επεμβατική κατάλυση καρκινικών όγκων στο ήπαρ», δήλωσε η διδακτορική φοιτήτρια στο τμήμα βιοϊατρικής μηχανικής του πανεπιστημίου, Tejaswi Worlikar.

«Ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματά μας από αυτή τη μελέτη θα παρακινήσουν μελλοντικές προκλινικές και κλινικές έρευνες ιστοτριψίας με απώτερο στόχο την κλινική υιοθέτηση της θεραπείας για ασθενείς με καρκίνο του ήπατος», πρόσθεσε.

Ο καρκίνος του ήπατος είναι μία από τις 10 κορυφαίες αιτίες θανάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο σε όλο τον κόσμο. Τα ποσοστά επιβίωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται κάτω του 18%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. 

Με πληροφορίες από Interesting Engineering

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ