Το metaverse έχει ήδη τον πρώτο του άστεγο - «Δεν κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα»

Το metavers έχει ήδη τον πρώτο του άστεγο - Γνωρίστε τον Γουίλ Facebook Twitter
0

Αν και το metaverse προβάλλει ως το ουτοπικό παράλληλο σύμπαν του πραγματικού κόσμου, οι εκάστοτε διαχειριστές του φαίνεται να μην κλείνουν τα μάτια στα προβλήματα της πραγματικότητας. 

Παρότι οι «ασπίδες» ασφαλείας του metaverse προσπαθούν να κρύψουν τους αστέγους από τα μάτια των χρηστών, η TBWA\Paris, η εταιρεία πίσω από την πρωτοβουλία τής Endourage, με τη λογική πως επειδή δε βλέπουμε κάτι, δε σημαίνει πως δεν υπάρχει, δημιούργησε τον πρώτο άστεγο του metaverse. 

Στο πλαίσιο της εκστρατείας τής Endourage, ενός δικτύου 150.000 πολιτών που προσπαθούν να μετριάσουν τον κοινωνικό αποκλεισμό των αστέγων, οι χρήστες γνωρίζουν τον Γουίλ. 

Ο εικονικός αυτός χαρακτήρας έχει σχεδιαστεί ως ένας «εκπρόσωπος των αόρατων» στη Γαλλία και λειτουργεί ως υπενθύμιση πως δεν χρειάζεται να κλείνουμε τα μάτια στα προβλήματα της πραγματικότητας, όπως η αστεγία και η κοινωνική απομόνωση που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί. 

«Ενώ οι τεράστιες επενδύσεις στην εικονική πραγματικότητα επιταχύνονται και ενώ "χτίζονται" ολοένα και περισσότεροι εικονικοί κόσμοι, η κοινωνική απομόνωση δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρή» εξηγεί η TBWA\Paris. 

«Με τον Γουίλ, η Entourage αμφισβητεί την εξέλιξη της κοινωνίας μας, των κοινωνικών δεσμών, και μας προσκαλεί να φροντίσουμε τους πιο ευάλωτους στην πραγματική ζωή» 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir: όταν ο όρκος φτώχειας συναντά τη Wall Street

Τech & Science / Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir

Μια καθολική μοναχή χρησιμοποιεί τις μετοχές ως εργαλείο πίεσης απέναντι σε μερικές από τις πιο ισχυρές εταιρείες του κόσμου. Μετά τη Citigroup και τη Microsoft, η Σούζαν Φρανσουά βάζει στο στόχαστρο την Palantir και ζητά να της απαντήσει πώς αυτή επηρεάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
THE LIFO TEAM