Διχάζει τους ειδικούς η πληθώρα αναφορών χρηστών που έχουν ήδη κατακλύσει το διαδίκτυο, αλλά και έγκυρα ειδησεογραφικά δίκτυα σχετικά με την πιθανότητα λυγίσματος των νέων μοντέλων iPhone 6, όταν μεταφέρονται σε τσέπες.

 

Όπως αναφέρει το BBC, έχουν υπάρξει και στο παρελθόν περιπτώσεις μοντέλων smartphone άλλων κατασκευαστών, που λύγισαν από το βάρος των κατόχων τους, όταν μεταφέρονται σε τσέπες παντελονιού, όμως στην περίπτωση της Apple εκφράζονται ανησυχίες για το κατά πόσο το περίβλημα από αλουμίνιο μπορεί να προστατέψει τη συσκευή, από ανεπιθύμητο στράβωμα.

 

Οι πρώτες αναφορές χρηστών που είδαν τα νέα τους iPhone λυγισμένα εμφανίστηκαν στα forum του MacRumours, αλλά γρήγορα η είδηση αναμεταδόθηκε από πολλά ειδησεογραφικά site όπως ο Independent και η Washington Post.

 

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι της Apple αρνήθηκαν να προβούν σε σχόλια ή σε ανακοίνωση σχετικά με τους ισχυρισμούς αυτούς. 

 

"Η Apple υποχρεούται να αναγνωρίσει την κατάσταση και να προβεί σε ανάλογες ενέργειες όπως την κυκλοφορία ειδικών θηκών, ή την αντικατάσταση των ελαττωματικών συσκευών", δήλωσε ο Jasdeep Badyal, αναλυτής στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών CCS Insight.

 

Άλλοι αναλυτές, πάντως, θεωρούν ότι λεπτές συσκευές με μεγάλη οθόνη, δεν πρέπει να μεταφέρονται σε τσέπες όπου δέχονται μεγάλη πίεση και ότι το καταναλωτικό κοινό πρέπει να χρησιμοποιεί την κοινή λογική.