Κορωνοϊός: Έως και 23 φορές μικρότερο το «σύννεφο» μικροβίων όταν βήχουμε με μάσκα

Κορωνοϊός: Έως και 23 φορές μικρότερο το «σύννεφο» μικροβίων όταν βήχουμε με μάσκα Facebook Twitter
EPA
0

Η χρήση της μάσκας φέρεται να μειώνει το μέγεθος του «σύννεφου» των μολυσματικών σωματιδίων του κορωνοϊού που δημιουργούνται από τον βήχα έως και 23 φορές, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ερευνητές από την Ινδία ερεύνησαν πώς εξελίσσονται τα «σύννεφα των μικροβίων» από τον βήχα και πώς εξαπλώνονται.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι μια χειρουργική μάσκα μειώνει τον όγκο του εν λόγω νέφους κατά επτά φορές σε σύγκριση με το να μην φορά κανείς μάσκα, ενώ μια πιο εξειδικευμένη μάσκα προσώπου μείωσε τον όγκο 23 φορές.

Όταν δηλαδή κανείς φορά μάσκα μειώνει το σύννεφο της μόλυνσης σε έναν μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με την έρευνα, ο όγκος των μολυσμένων σωματιδίων μειώνεται επτά φορές με τη χειρουργική μάσκα και 23 φορές με τη μάσκα N95.

Ακόμα και η χρήση μαντιλιού μπροστά από το στόμα ή και η χρήση του αγκώνα κατά τον βήχα είναι δυνατόν να ελαττώσουν τον βαθμό μετάδοσης του ιού.

«Βρήκαμε ότι οτιδήποτε μειώνει την απόσταση που διανύει το σύννεφο των σωματιδίων, μειώνει σημαντικά και την περιοχή στην οποία διασκορπίζονται τα σταγονίδια κατά το βήχα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ινδίας.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/05 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Γεώργος Χρούσος: «Με την τεχνολογία mRNA θα έχουμε σύντομα θεραπείες για τον καρκίνο»

Άκου την επιστήμη / Γεώργιος Χρούσος: «Με την τεχνολογία mRNA θα έχουμε σύντομα θεραπείες για τον καρκίνο»

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον ομότιμο καθηγητή Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας στο ΕΚΠΑ, Γεώργιο Χρούσο, για το στρες και τις επιπτώσεις του, τα εμβόλια για τον καρκίνο και άλλα νοσήματα καθώς και για το πόσο κρίσιμα είναι τα πρώτα χρόνια ενός παιδιού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ