Κορωνοϊός: Έως και 23 φορές μικρότερο το «σύννεφο» μικροβίων όταν βήχουμε με μάσκα

Κορωνοϊός: Έως και 23 φορές μικρότερο το «σύννεφο» μικροβίων όταν βήχουμε με μάσκα Facebook Twitter
EPA
0

Η χρήση της μάσκας φέρεται να μειώνει το μέγεθος του «σύννεφου» των μολυσματικών σωματιδίων του κορωνοϊού που δημιουργούνται από τον βήχα έως και 23 φορές, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ερευνητές από την Ινδία ερεύνησαν πώς εξελίσσονται τα «σύννεφα των μικροβίων» από τον βήχα και πώς εξαπλώνονται.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι μια χειρουργική μάσκα μειώνει τον όγκο του εν λόγω νέφους κατά επτά φορές σε σύγκριση με το να μην φορά κανείς μάσκα, ενώ μια πιο εξειδικευμένη μάσκα προσώπου μείωσε τον όγκο 23 φορές.

Όταν δηλαδή κανείς φορά μάσκα μειώνει το σύννεφο της μόλυνσης σε έναν μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με την έρευνα, ο όγκος των μολυσμένων σωματιδίων μειώνεται επτά φορές με τη χειρουργική μάσκα και 23 φορές με τη μάσκα N95.

Ακόμα και η χρήση μαντιλιού μπροστά από το στόμα ή και η χρήση του αγκώνα κατά τον βήχα είναι δυνατόν να ελαττώσουν τον βαθμό μετάδοσης του ιού.

«Βρήκαμε ότι οτιδήποτε μειώνει την απόσταση που διανύει το σύννεφο των σωματιδίων, μειώνει σημαντικά και την περιοχή στην οποία διασκορπίζονται τα σταγονίδια κατά το βήχα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ινδίας.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμ Άλτμαν: Η αδελφή του ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά

Τech & Science / Σαμ Άλτμαν: Η αδελφή του ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά

Το παράξενο οικογενειακό υπόβαθρο, η σιωπή των Μέσων, η προσπάθεια να περιγραφεί η Άνι Άλτμαν ως συναισθηματικά ασταθής και μία δημοσιογράφος που δεν πείθεται από το αφήγημα της «ιδιοφυΐας της Τεχνητής Νοημοσύνης»
NEWSROOM
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ Del Harvey: Η γυναίκα που γνώριζε πολλά για το Twitter μιλά για πρώτη φορά

Τech & Science / Del Harvey: Η γυναίκα που γνώριζε πολλά για το Twitter μιλά για πρώτη φορά

Η πρώην επικεφαλής του Τμήματος Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας του Twitter, επί 13 χρόνια σε αυτή τη θέση, είδε, άκουσε και διαχειρίστηκε σχεδόν τα πάντα, μέχρι τη μέρα που ο Ίλον Μασκ αποφάσισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για διασταύρωση, ασφάλεια και αυστηρές πολιτικές στην πλατφόρμα. Σήμερα, σε μία σπάνια συνέντευξή της μιλά για όσα συνέβησαν τότε, για τη ζημιά που προκάλεσε ο Τραμπ στα κοινωνικά δίκτυα και τους λόγους που την οδήγησαν στην έξοδο
NEWSROOM