Κωνσταντινούπολη: η Uber διασχίζει το Βόσπορο με καραβάκια

Κωνσταντινούπολη: η Uber διασχίζει το Βόσπορο με καραβάκια Facebook Twitter
0

Η γνωστή εφαρμογή εύρεσης ταξί Uber, που πρόσφατα αποτέλεσε πέτρα του σκανδάλου της βίαιης διαδήλωσης οδηγών ταξί στο Παρίσι, δημιουργεί στην Κωνσταντινούπολη μια νέα υπηρεσία ονόματι UberBoat που θα μεταφέρει κατά παραγγελία 6 έως 8 επιβάταες, από την μια πλευρά του Βοσπόρου στην άλλη, σύμφωνα με τον Independent.

Η νέα υπηρεσία που αποτελεί σύμπραξη της Uber με την τοπική υπηρεσία θαλάσσιων μεταφορών Navette, επιτρέπει στου χρήστες να εντοπίζουν στον χάρτη της εφαρμογής τα κοντινά σε αυτούς βαποράκια και να ειδοποιούν τον καπετάνιο για το κοντινότερο σημείο επιβίβασης.

Καθημερινά, εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποιούν τα παραδοσιακά καραβάκια για να περάσουν από τη μια όχθη του πορθμού που ενώνει Ευρώπη και Ασία, στην άλλη, προκειμένου να γλιτώσουν την κίνηση των δρόμων, πληρώνοντας περίπου 70 λεπτά (2,5 τουρικές λίρες) το άτομο. Η νέα υπηρεσία της Uber θα κοστίζει 16,6 ευρώ, αλλά μπορεί να μοιρασθεί ανάμεσα σε 6-8 άτομα που μπορούν να μεταφέρουν τα βαποράκια του UberBoat. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/05 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Γεώργος Χρούσος: «Με την τεχνολογία mRNA θα έχουμε σύντομα θεραπείες για τον καρκίνο»

Άκου την επιστήμη / Γεώργιος Χρούσος: «Με την τεχνολογία mRNA θα έχουμε σύντομα θεραπείες για τον καρκίνο»

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον ομότιμο καθηγητή Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας στο ΕΚΠΑ, Γεώργιο Χρούσο, για το στρες και τις επιπτώσεις του, τα εμβόλια για τον καρκίνο και άλλα νοσήματα καθώς και για το πόσο κρίσιμα είναι τα πρώτα χρόνια ενός παιδιού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ