Κινέζος επιστήμονας ομολόγησε ότι έκλεψε λογισμικό της Monsanto

Κινέζος επιστήμονας ομολόγησε ότι έκλεψε εμπορικά μυστικά της από την Monsanto Facebook Twitter
EPA
0

Ένας Κινέζος υπήκοος ομολόγησε την ενοχή του σε συνωμοσία για την κλοπή ενός λογισμικού από τον αμερικανικό κολοσσό των αγροτικών επιχειρήσεων της Monsanto, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο 44χρονος Xiang Haitao εργάστηκε στη Monsanto και τη θυγατρική της, The Climate Corporation, από το 2008 έως το 2017.

Ομολόγησε την ενοχή του την Πέμπτη στο Μιζούρι, όπου εδρεύει η Monsanto, καθώς έχει κατηγορηθεί για συνωμοσία σε διάπραξη οικονομικής κατασκοπείας για λογαριασμό της Κίνας, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ο Xiang έκλεψε ιδιόκτητο λογισμικό, που αναπτύχθηκε από τη Monsanto για να βοηθήσει τους Κινέζους αγρότες να βελτιώσουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών τους.

«Παρά τη συμφωνία απορρήτου του Xiang για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας της Monsanto και την επανειλημμένη εκπαίδευση σχετικά με τις υποχρεώσεις του να το κάνει, ο Xiang παραδέχτηκε τώρα ότι έκλεψε ένα εμπορικό μυστικό από τη Monsanto, το αποθήκευσε σε μια κάρτα μνήμης και προσπάθησε να το μεταφέρει στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας προς όφελος της κινεζικής κυβέρνησης», δήλωσε ο βοηθός γενικός εισαγγελέα, Μάθιου Όλσεν.

«Ο κ. Xiang χρησιμοποίησε την ιδιότητα του εμπιστευτικού χαρακτήρα του σε μια μεγάλη διεθνή εταιρεία για να κλέψει πολύτιμα εμπορικά μυστικά για χρήση στην πατρίδα του την Κίνα», δήλωσε ο Aμερικανός δικηγόρος Sayler Fleming για την Ανατολική Περιφέρεια του Μιζούρι.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε πολίτες των ΗΠΑ ή ξένους υπηκόους να παραδίδουν ευαίσθητες επιχειρηματικές πληροφορίες σε ανταγωνιστές σε άλλες χώρες».

Στον Xiang πρόκειται να απαγγελθούν κατηγορίες στις 7 Απριλίου. Αντιμετωπίζει τη μέγιστη ποινή φυλάκισης 15 ετών και ενδεχόμενο πρόστιμο έως και 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, μιλώντας το 2019, τότε που ο Xiang κατηγορήθηκε από τις αμερικανικές αρχές, είπε ότι η Ουάσιγκτον προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει την υπόθεση για να στηρίξει τις κατηγορίες της ότι η Κίνα κλέβει τεχνολογία από αμερικανικές εταιρείες.

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις προσπάθειες της αμερικανικής πλευράς να χρησιμοποιήσει την υπόθεση, την οποία θεωρούμε ως ένα συνηθισμένο, μεμονωμένο περιστατικό, για να προωθήσει κατηγορίες για οργανωμένες και συστηματικές προσπάθειες της Κίνας να κλέψει πνευματική ιδιοκτησία από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Geng Shuang.

Με πληροφορίες του Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς να ανακτήσετε τον έλεγχο του εγκεφάλου σας στην περίπτωση που είστε εθισμένοι στο ChatGPT

Τech & Science / Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς να ανακτήσετε τον έλεγχο του μυαλού σας στην περίπτωση που είστε εθισμένοι στο ChatGPT

Η επίτευξη μίας υγιούς ισορροπίας με την τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη νέα γενιά σήμερα, υπάρχουν όμως δύο τρόποι με τους οποίους να συμβεί
LIFO NEWSROOM
Οι άνθρωποι στην ανατολική Μεσόγειο χρησιμοποιούσαν κασσίτερο από τη Βρετανία πριν από 3.000 χρόνια

Τech & Science / Οι άνθρωποι στην ανατολική Μεσόγειο χρησιμοποιούσαν κασσίτερο από τη Βρετανία πριν από 3.000 χρόνια

Επιστήμονες λύνουν το αρχαίο «πρόβλημα του κασσίτερου»: Ο κασσίτερος από την Κορνουάλη διακινούνταν στη Μεσόγειο από την Εποχή του Χαλκού, αλλάζοντας την εικόνα της προϊστορικής Βρετανίας
LIFO NEWSROOM
Τι μας μαθαίνουν οι γορίλες για τις ανθρώπινες φιλίες και την κοινωνική μας φύση;

Τech & Science / Τι μας μαθαίνουν οι γορίλες για τις ανθρώπινες φιλίες και την κοινωνική μας φύση

Μελέτη 20 ετών σε ορεινούς γορίλες αποκαλύπτει πώς οι κοινωνικές σχέσεις επηρεάζουν την υγεία και την αναπαραγωγή – και τι σημαίνει αυτό για την ανθρώπινη κοινωνική συμπεριφορά
LIFO NEWSROOM
Αποκάλυψη από τις στάχτες του Βεζούβιου: Ανάγνωση παπύρου αποδίδει έργο του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Φιλόδημου

Τech & Science / Αποκάλυψη από τις στάχτες του Βεζούβιου: Ανάγνωση παπύρου αποδίδει έργο του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Φιλόδημου

Με τη βοήθεια ακτινογραφιών και τεχνητής νοημοσύνης, ερευνητές αποκωδικοποίησαν έναν καμένο πάπυρο από την Ηράκλεια, αποκαλύπτοντας έργο του Φιλόδημου, μαθητή του Επίκουρου
LIFO NEWSROOM