Το Instagram δοκιμάζει το green screen στα stories του

Το Instagram δοκιμάζει το green screen στα stories του Facebook Twitter
0

Αν το περιβόητο φίλτρο του FaceApp μας έμαθε κάτι, τότε αυτό είναι ότι τα σωστά εφέ σε μια selfie μπορούν πραγματικά να αλλάξουν εξ'ολοκλήρου την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εμάς. Κάπως έτσι, το Instagram φέρεται να δοκιμάζει αυτήν την περίοδο ένα νέο feature, που βασίζεται στην επαυξημένη πραγματικότητα και ουσιαστικά τοποθετεί τους χρήστες μπροστά σε ένα green screen. 

Το νέο αυτό feature γνωστοποιήθηκε από την blogger τεχνολογίας και ερευνήτρια, Jane Manchun Wong, η οποία είθισται να ανακοινώνει πρώτη όλες τις καινούργιες κυκλοφορίες της πλατφόρμας. Με βάση, λοιπόν, αυτή τη νέα λειτουργία, που θα λέγεται "background", οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν μία φωτογραφία από αυτές που έχουν στο κινητό τους και στη συνέχεια, θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν σαν background στα stories τους. Με την επιλογή, δηλαδή, της συγκεκριμένης φωτογραφίας οτιδήποτε άλλο υπάρχει σαν υπόβαθρο και φαίνεται στην κάμερα του κινητού, εξαφανίζεται και "καλύπτεται" από αυτήν τη φωτογραφία, όπως φαίνεται και από την παρακάτω ανάρτηση της Wong.

Παρόλο που η αίσθηση που δίνει η νέα αυτή προσπάθεια της εφαρμογής παραπέμπει αρκετά σε green screen, το Instagram προς το παρόν περιορίζει τις δοκιμές που κάνει σε στατικές εικόνες, δηλαδή δεν είναι εφικτή η χρήση βίντεο ή άλλων πιο περίπλοκων εφέ. Επομένως, αν και αυτό το feature δε μοιάζει απόλυτα με το φίλτρο του FaceApp, που μπορεί να σας προσθέσει όσα χρόνια θέλει, δεν θα μας προκαλέσει μεγάλη εντύπωση αν δούμε τους influencers να πειραματίζονται με δημιουργικούς τρόπους γύρω από αυτήν την ολοκαίνουργια δοκιμή που ετοιμάζει το κοινωνικό δίκτυο. 

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Τech & Science / 8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Το επίτευγμα θεωρειται πραγματικά επαναστατικό και η 8χρονη Αντίτι είναι το πρώτο παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποβλήθηκε με επιτυχία σε αυτή την ειδικού τύπου μεταμόσχευση
NEWSROOM
Δημήτρης Νανόπουλος: «Το τέλος της Γης δεν είναι μακριά»

Τech & Science / Δημήτρης Νανόπουλος: «Το τέλος της Γης δεν είναι μακριά»

Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και θεωρητικός φυσικός σχολιάζει τις ανακοινώσεις της NASA για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και υποστηρίζει ότι έχει έρθει η στιγμή να προετοιμαστούμε για τη μετοίκηση της ανθρωπότητας σε άλλους πλανήτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ