Ινδία: Έστειλε αποστολή και στον Ήλιο, μετά την προσελήνωση του Chandrayaan-3

Ινδία: Έστειλαν αποστολή και στον ήλιο μετά την προσελήνωση του Chandrayaan-3 Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Μετά την επιτυχή προσεδάφιση του Chandrayaan-3 στη Σελήνη, η Ινδία πραγματοποίησε σήμερα την εκτόξευση ενός πυραύλου στον Ήλιο για περαιτέρω έρευνα. 

Η πρώτη διαστημική αποστολή της Ινδίας για τον Ήλιο θα μελετήσει τους ηλιακούς ανέμους, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν τη Γη. H εκτόξευση του Aditya-L1, που παίρνει το όνομά του από την ονομασία του ήλιου στα ινδουιστικά) έγινε περίπου στις 9:20 ώρα Ελλάδος.

Η Ινδία έγινε η πρώτη χώρα που προσεδάφισε διαστημικό όχημα στο νότιο πόλο της Σελήνης, πετυχαίνοντας τον στόχο αυτό ταχύτερα από τη Ρωσία.

Η νέα αποστολή έχει την ικανότητα να κάνει «ένα big bang από επιστημονική άποψη», δήλωσε ο Σομακ Ρεϊτσαούντρι που συμμετείχε στην αποστολή, προσθέτοντας ότι ενεργειακά σωματίδια που αποβάλλονται από τον ήλιο, είναι ενδεχόμενο να πλήξουν δορυφόρους που ελέγχουν τις επικοινωνίες και έχουν εκτοξευτεί από τη Γη.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ