Η Κίνα υψώνει τα ψηφιακά τείχη με τη Δύση

Η Κίνα υψώνει τα ψηφιακά τείχη με τη Δύση Facebook Twitter
2

H κυβέρνηση της Κίνας παρουσίασε ένα πιο έξυπνο και πιο αυστηρό φίλτρο του ίντερνετ, διευρύνοντας την απόσταση μεταξύ της ψηφιακής Κίνας και του World Wide Web.

Μια πρόσφατη αναβάθμιση στα φίλτρα της Κίνας που συχνά αναφέρονται ως «the Great Firewall» έχει καταστήσει δυσκολότερη την πρόσβαση σε ιδιωτικά δίκτυα που παρακάμπτουν το μπλοκάρισμα σε αμερικανικές υπηρεσίες όπως είναι το Facebook και η Google.

Κινέζοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την κίνηση αυτή, δηλώνοντας ότι αυτά τα νέα μέτρα είναι απαραίτητα όσο το ίντερνετ εξελίσσεται. Η απόφαση αυτή είναι μια επιπλέον ένδειξη ότι η Κίνα επιθυμεί να δημιουργήσει ένα παράλληλο περιβάλλον στο ίντερνετ, το οποίο θα ελέγχεται ευκολότερα. Τα φίλτρα έχουν διπλή χρήση: από τη μία εμποδίζουν τις εξωτερικές πηγές πληροφόρησης που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση της Κίνας και παράλληλα προστατεύουν τις κινεζικές εταιρείες που λειτουργούν στο ίντερνετ, αποκλείοντας τον ανταγωνισμό με ισχυρότερες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ