Η Jaguar Land Rover παρουσίασε φίλτρο αέρα για αυτοκίνητα που κατακρατά ιούς & βακτήρια

Η Jaguar Land Rover παρουσίασε φίλτρο αέρα για αυτοκίνητα που κατακρατά ιούς & βακτήρια Facebook Twitter
Pixabay
0

Ένα πρωτότυπο σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα, που θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά μοντέλα, παρουσίασε η Jaguar Land Rover.

Η πολυτελής βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι έρευνες της απέδειξαν ότι το πρωτότυπο σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα πως κατακρατά ιούς και βακτήρια έως και 97%. Η νέα τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά οχήματα Jaguar και Land Rover έχει δοκιμαστεί έναντι νέου κορωνοϊού (SARS-Covid-19).

Η Jaguar Land Rover ανέθεσε σε φορείς να κάνουν ανεξάρτητη έρευνα για την αξιολόγηση της απόδοσης του κλιματισμού σε εργαστηριακές συνθήκες.

Η προηγμένη τεχνολογία επίσης αναστέλλει τα αλλεργιογόνα βακτήρια και μπορεί να δημιουργήσει ένα καθαρότερο περιβάλλον αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το πρωτότυπο σύστημα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) χρησιμοποιεί την τεχνολογία nanoe X της Panasonic για την κατακράτηση και αναστολή επιβλαβών βακτηρίων και ιών και θα βοηθήσει τις καμπίνες των μελλοντικών μοντέλων Jaguar και Land Rover να προσφέρουν ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Η Jaguar Land Rover συνεργάστηκε με την Perfectus Biomed Ltd, ένα εργαστήριο μικροβιολογίας και ιολογίας, για να πραγματοποιήσει τον εργαστηριακό τεστ σφραγισμένου θαλάμου που έχει σχεδιαστεί για να προσομοιώνει ένα σύστημα εξαερισμού οχήματος σε λειτουργία ανακυκλοφορίας σε κύκλο 30 λεπτών. Η ανεξάρτητη έρευνα έδειξε ότι οι ιοί και τα βακτήρια αναστέλλονται κατά 97%.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία nanoe X της Panasonic έχει επίσης δοκιμαστεί στο coronavirus (SARS-Covid-19) από τον Texcell, έναν ερευνητικό οργανισμό που ειδικεύεται στις δοκιμές ιών και την και είναι ένα από τα εργαστήρια με άδεια δοκίμων για το νέο ιό. Διαπίστωσε ότι περισσότερο από 99,995% του ιού παρεμποδίστηκε κατά τη διάρκεια της δίωρης εργαστηριακής δοκιμής, αναφέρει η εταιρεία.

Για να παρέχει ενεργό καθαρισμό αέρα, η τεχνολογία nanoe X - δέκα φορές πιο αποτελεσματική από την προκάτοχό της nanoe - χρησιμοποιεί μια υψηλή τάση για να δημιουργήσει τρισεκατομμύρια ρίζες υδροξυλίου (ΟΗ) που περιλαμβάνονται σε μόρια νερού νανο-μεγέθους. Αυτά τα OH μετουσιώνουν τις πρωτεΐνες του ιού και των βακτηρίων, βοηθώντας στην αναστολή της ανάπτυξής τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ