Η Google θα διαγράφει τα δεδομένα των χρηστών μετά από 18 μήνες - Ποιες υπηρεσίες αφορά η νέα ρύθμιση

Η Google θα διαγράφει τα δεδομένα των χρηστών μετά από 18 μήνες - Ποιες υπηρεσίες αφορά η νέα ρύθμιση Facebook Twitter
0

Μεγαλύτερο έλεγχο στα δεδομένα τους θα έχουν οι χρήστες της Google όσον αφορά την ιδιωτικότητά τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του CEO της εταιρείας.


Συγκεκριμένα, τα δεδομένα θα διαγράφονται αυτόματα μετά από 18 μήνες, ενώ παράλληλα η διαδικασία της ανώνυμης περιήγησης απλοποιείται. Τα δεδομένα αυτά θα αφορούν τις αναζητήσεις των χρηστών, πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία τους και φωνητικές εντολές.


«Ενώ βελτιώνουμε την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια στα προϊόντα μας, συνεχίζουμε να εστιάζουμε στη σημασία μιας ισορροπημένης ρύθμισης σχετικά με τη χρήση των δεδομένων σε ολόκληρο τον κόσμο», έγραψε στο επίσημο post του ο CEO της εταιρείας, Sundar Pichai.


«Για να βοηθήσουμε την πρόοδο αυτού του έργου, δημοσιεύσαμε μια πρόταση κανονιστικού πλαισίου που βασίζεται σε ορισμένους νόμους και μοντέλα, τα οποία δημιουργήθηκαν στον υπόλοιπο κόσμο, όπως για παράδειγμα το GDPR στην Ευρώπη, δηλαδή τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ιδιωτικότητα που είναι σε ισχύ από τον Μάιο του 2018».


Βέβαια, η παραπάνω ρύθμιση δεν θα αφορά όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της Google. Για παράδειγμα, τα δεδομένα της δραστηριότητας ενός χρήστη στο YouTube θα παραμένουν «φακελωμένα» για 36 μήνες. Με αυτή την απόφαση, η εταιρεία στοχεύει στο να προωθεί στους θεατές σχετικό περιεχόμενο με αυτό που έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν.


Παράλληλα, η απόφαση δεν θα ισχύει για το Gmail, το Drive και τις Φωτογραφίες, γιατί σύμφωνα με την εταιρεία, «όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προστατεύουν την ασφάλεια των προσωπικών σας πληροφοριών για όσο καιρό τις έχετε ανάγκη».

Με πληροφορίες από Repubblica/ Tech Radar

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bryan Johnson

Υγεία & Σώμα / «Ζήστε, χωρίς να γεράσετε»: Ο γιατρός των εκατομμυριούχων που «παγώνει» τον χρόνο αποκαλύπτει τις μεθόδους του

Τα τρία επίπεδα μιας ζωής που για την ώρα μπορούν να πληρώσουν λίγοι, αλλά σε μερικά χρόνια θα είναι διαθέσιμα σε όλους.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ