Η Google θα διαγράφει τα δεδομένα των χρηστών μετά από 18 μήνες - Ποιες υπηρεσίες αφορά η νέα ρύθμιση

Η Google θα διαγράφει τα δεδομένα των χρηστών μετά από 18 μήνες - Ποιες υπηρεσίες αφορά η νέα ρύθμιση Facebook Twitter
0

Μεγαλύτερο έλεγχο στα δεδομένα τους θα έχουν οι χρήστες της Google όσον αφορά την ιδιωτικότητά τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του CEO της εταιρείας.


Συγκεκριμένα, τα δεδομένα θα διαγράφονται αυτόματα μετά από 18 μήνες, ενώ παράλληλα η διαδικασία της ανώνυμης περιήγησης απλοποιείται. Τα δεδομένα αυτά θα αφορούν τις αναζητήσεις των χρηστών, πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία τους και φωνητικές εντολές.


«Ενώ βελτιώνουμε την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια στα προϊόντα μας, συνεχίζουμε να εστιάζουμε στη σημασία μιας ισορροπημένης ρύθμισης σχετικά με τη χρήση των δεδομένων σε ολόκληρο τον κόσμο», έγραψε στο επίσημο post του ο CEO της εταιρείας, Sundar Pichai.


«Για να βοηθήσουμε την πρόοδο αυτού του έργου, δημοσιεύσαμε μια πρόταση κανονιστικού πλαισίου που βασίζεται σε ορισμένους νόμους και μοντέλα, τα οποία δημιουργήθηκαν στον υπόλοιπο κόσμο, όπως για παράδειγμα το GDPR στην Ευρώπη, δηλαδή τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ιδιωτικότητα που είναι σε ισχύ από τον Μάιο του 2018».


Βέβαια, η παραπάνω ρύθμιση δεν θα αφορά όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της Google. Για παράδειγμα, τα δεδομένα της δραστηριότητας ενός χρήστη στο YouTube θα παραμένουν «φακελωμένα» για 36 μήνες. Με αυτή την απόφαση, η εταιρεία στοχεύει στο να προωθεί στους θεατές σχετικό περιεχόμενο με αυτό που έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν.


Παράλληλα, η απόφαση δεν θα ισχύει για το Gmail, το Drive και τις Φωτογραφίες, γιατί σύμφωνα με την εταιρεία, «όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προστατεύουν την ασφάλεια των προσωπικών σας πληροφοριών για όσο καιρό τις έχετε ανάγκη».

Με πληροφορίες από Repubblica/ Tech Radar

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε στελέχη της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Lab για «πρόκληση κινδύνων στον κυβερνοχώρο»

Τech & Science / ΗΠΑ: Κυρώσεις σε στελέχη της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Lab για «πρόκληση κινδύνων στον κυβερνοχώρο»

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν μία ημέρα αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τα σχέδια της να απαγορεύσει τις πωλήσεις λογισμικού προστασίας από ιούς της ρωσικής εταιρείας
NEWSROOM
 «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Tech & Science / «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η βιομηχανία της επικοινωνίας με αγαπημένους εκλιπόντες μέσω προσομοιώσεων τεχνητής νοημοσύνης. Κάποιες φορές όμως, τα αποτελέσματα είναι απολύτως τρομακτικά.
THE LIFO TEAM
Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM