Η Google ανακάλυψε σοβαρό κενό ασφαλείας στα Windows 7 και στον Chrome

Η Google ανακάλυψε σοβαρό κενό ασφαλείας στα Windows 7 και στον Chrome Facebook Twitter
0

Η Google ανακάλυψε σοβαρό κενό ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα Windows 7 και προειδοποίησε τους χρήστες του συστήματος  ότι ο υπολογιστής τους κινδυνεύει να παραβιαστεί από χάκερ. Η Microsoft, που ενημερώθηκε σχετικά, ανέφερε ότι εργάζεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι χάκερ εκμεταλλεύονται την «τρύπα» στα Windows 7, σε συνδυασμό με ένα ξεχωριστό σφάλμα που η Google βρήκε επίσης στον Chrome, το δικό της πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης. Η εταιρεία κυκλοφόρησε ήδη μια ενημέρωση ασφαλείας για να κλείσει την «κερκόπορτα».

Το πρόβλημα στα Windows βρίσκεται σε τμήματα του λειτουργικού συστήματος που σταματούν τα δεδομένα ενός προγράμματος να αλληλεπιδρούν με οτιδήποτε άλλο έξω από αυτή την εφαρμογή. Η Google ανέφερε πως έχει ενδείξεις ότι κακόβουλοι χάκερ βρήκαν τρόπο να εκμεταλλεύονται ένα άγνωστο έως τώρα σφάλμα στο Chrome, ώστε μέσω αυτού να μεταπηδούν σε άλλες εφαρμογές και τελικά να παραβιάζουν τον υπολογιστή του ανυποψίαστου χρήστη.

Η Google κάλεσε τους χρήστες να ενημερώσουν τον Chrome τους, ώστε να «κατεβάσουν» και το «μπάλωμα» που έχει κάνει η εταιρεία για να κλείσει το κενό ασφαλείας. «Είναι σοβαρό, ενημερώστε άμεσα τον Chrome, χωρίς χάσιμο χρόνου», έγραψε στο Twitter ο μηχανικός της Google Τζάστιν Σου, σύμφωνα με το BBC. Μετά την ενημέρωση, ο χρήστης πρέπει να κλείσει τον Chrome και να τον εκκινήσει ξανά για να εφαρμοστεί η ενημέρωση ασφαλείας.

Η Google ανέφερε πως «μέχρι σήμερα έχουμε παρατηρήσει ενεργή εκμετάλλευση (σ.σ. του κενού ασφαλείας) μόνο εναντίον συστημάτων Windows 7 32-bit». Μια λύση για τον χρήστη, προκειμένου να έχει το κεφάλι του ήσυχο, είναι να αναβαθμίσει το λειτουργικό του στην τελευταία έκδοση Windows 10.

Η Microsoft δεν έχει δώσει ημερομηνία πότε θα κυκλοφορήσει το δικό της «μπάλωμα» για το πρόβλημα στα Windows 7, αλλά διαβεβαίωσε ότι θα είναι «το συντομότερο δυνατό». Εκατομμύρια υπολογιστές χρησιμοποιούν ακόμη τα Windows 7, παρόλο που έχουν πια ηλικία σχεδόν δέκα ετών. Αρκετοί χρήστες συνεχίζουν να τα θεωρούν το καλύτερο λειτουργικό σύστημα που έβγαλε ποτέ η Microsoft και αρνούνται να τα εγκαταλείψουν.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστημονικό ορόσημο: Γεγονός η πρώτη εγκυμοσύνη με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Επιστημονικό ορόσημο: Γεγονός η πρώτη εγκυμοσύνη με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Το σύστημα STAR (Sperm Track and Recovery) και αντλεί την έμπνευσή του από παρόμοιες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αστροφυσικοί για την ανίχνευση νέων άστρων ή πλανητών μέσω τεχνητής νοημοσύνης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Apple: Οι καθυστερήσεις αναβάθμισης της Siri με Τεχνητή Νοημοσύνη προβληματίζουν τους επενδυτές

Τech & Science / Apple: Οι καθυστερήσεις αναβάθμισης της Siri με Τεχνητή Νοημοσύνη προβληματίζουν τους επενδυτές

Οι προσπάθειες ενσωμάτωσης του Apple Intelligence δεν έχουν ακόμη αποδώσει - Η Apple βρίσκεται «ουσιαστικά τρία χρόνια πίσω» στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου φωνητικού βοηθού, επισημαίνουν αναλυτές
LIFO NEWSROOM
Η τεχνολογία πίσω από τα εμβόλια Covid φέρνει ελπίδες για θεραπεία του HIV

Τech & Science / Η τεχνολογία πίσω από τα εμβόλια Covid φέρνει ελπίδες για θεραπεία του HIV

Αυστραλοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι, χρησιμοποιώντας mRNA, κατάφεραν να «ξεγελάσουν» τον ιό ώστε να βγει από την κρυψώνα του – ένα κρίσιμο βήμα για την πλήρη εξάλειψή του από τον οργανισμό
LIFO NEWSROOM
Μία ιαπωνική εταιρεία θέλει να χτίσει πόλη στη Σελήνη μέχρι το 2040 - Αλλά πρώτα πρέπει να φτάσει

Τech & Science / Μία ιαπωνική εταιρεία θέλει να χτίσει πόλη στη Σελήνη μέχρι το 2040 - Αλλά πρώτα πρέπει να φτάσει

Η εταιρεία φιλοδοξεί να δημιουργήσει, μέσα στις επόμενες δεκαετίες, σεληνιακές υποδομές ικανές να υποστηρίξουν 1.000 κατοίκους και να υποδέχονται χιλιάδες επισκέπτες
LIFO NEWSROOM