Η Bentley μαθαίνει μουσική στα αυτοκίνητα της: Θα συνθέτουν ζωντανά μελωδίες ανάλογα με τη διαδρομή

Η Bentley μαθαίνει μουσική στα αυτοκίνητα της: Θα συνθέτουν ζωντανά μελωδίες ανάλογα με τη διαδρομή Facebook Twitter
0

Η Bentley φαίνεται πως δεν αρκείται στην απλή σύνδεση των πολυτελών οχημάτων της με πλατφόρμες όπως το Spotify και Apple Music και, στο μέλλον, θα βάζει τα αυτοκίνητά της να «συνθέτουν» μουσική για τους οδηγούς τους. 

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία  ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με τους μουσικούς της LifeScore, δημιουργώντας ένα σύστημα σύνθεσης μουσικής που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και θα προσαρμόζεται στην συμπεριφορά των οδηγών, προσφέροντας ένα soundtrack βγαλμένο κυριολεκτικά από την κάθε ξεχωριστή διαδρομή. 

Με τη βοήθεια μουσικών, η LifeScore ηχογραφεί μουσικά μέρη και «θεμελιώδεις ήχους» που στη συνέχεια συνδυάζονται σε ένα σφαιρικό, surround αποτέλεσμα με τη δημιουργική φαντασία ενός αλγορίθμου AI που συνυπολογίζει τις στροφές της μηχανής, την ταχύτητα, την επιτάχυνση αλλά και την τοποθεσία του αυτοκινήτου. 

Η Bentley μαθαίνει μουσική στα αυτοκίνητα της: Θα συνθέτουν ζωντανά μελωδίες ανάλογα με τη διαδρομή Facebook Twitter

Η Bentley και η LifeScore είναι στα τελικά στάδια ρυθμίσεων του αλγορίθμου που θα προσφέρει σε κάθε οδηγό «μία προσωπική playlist για κάθε ταξίδι». Το πιθανότερο είναι πως το σύστημα θα κάνει «πρεμιέρα» στο πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναρρώνοντας με videogames 

Τεχνητή Νοημοσύνη / Αναρρώνοντας με videogames 

H αρχιτέκτονας Χριστίνα Χρυσανθακοπούλου και η μηχανικός ήχου Ρένια Παπαθανασίου μιλούν στον Πάνο Σάκκα για την ψηφιακή μεταμόρφωση που βιώνουμε σήμερα στο πλαίσιο της σειράς Τεχνητή Νοημοσύνη που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
ΠΑΝΟΣ ΣΑΚΚΑΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ