Η Αθήνα από το διάστημα- Η φωτογραφία Αμερικανού αστροναύτη από τον ISS

Η Αθήνα από το διάστημα- Η φωτογραφία Αμερικανού αστροναύτη από τον ISS Facebook Twitter
Πηγή φωτό Twitter
0

Μία φωτογραφία της Αθήνας από το διάστημα δημοσίευσε στα social media ο Αμερικανός αστροναύτης Σέιν Κίμπροου.

 

Οι αστροναύτες που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό δημοσιεύουν συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες διαφόρων σημείων του πλανήτη από το διάστημα.

 

Τη Δευτέρα, ο Σέιν Κίμπροου δημοσίευσε μία τέτοια φωτογραφία της Αθήνας και των γύρω περιοχών, όπως φαίνονται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

 

«Η όμορφη Αθήνα, στην Ελλάδα, σκεπάζεται από λίγα σύννεφα σήμερα. Παρόλα αυτά μπορώ να εντοπίσω τέσσερα αεροδρόμια σε αυτή τη φωτογραφία. Μπορείτε να τα βρείτε;», έγραψε ο 54χρονος αστροναύτης στην ανάρτησή του.

 

«Εντόπισα επίσης στο γήπεδο “Γ. Καραϊσκάκης», σημείωσε ακόμη στην ανάρτησή του.

 

 

Ο Σέιν Κίμπροου ήταν στον αμερικανικό στρατό προτού ενταχθεί στη NASA το 2000. Τέσσερα χρόνια αργότερα επελέγη για αστροναύτης και το 2008 πραγματοποίησε την πρώτη διαστημική πτήση του.

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΠΕΡΜΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τech & Science / Επιστημονικό ορόσημο: Άνδρας απέκτησε σπέρμα από ιστό που είχε καταψυχθεί όταν ήταν παιδί

Αν και συχνά σώζουν ζωές σε παιδιά με καρκίνο ή άλλες σοβαρές ασθένειες, θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη υπογονιμότητα
THE LIFO TEAM
Το chatbot σου δεν λέει την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύει.

Τech & Science / Τa chatbot δεν λένε την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύουν.

Στο νέο της βιβλίο Prophecy, η φιλόσοφος Carissa Véliz υποστηρίζει ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μηχανή γνώσης αλλά μηχανή πρόβλεψης. Από τους αρχαίους μάντεις μέχρι τα chatbots της Big Tech, το βιβλίο εξετάζει πώς η εμμονή με το μέλλον μπορεί να μας κάνει λιγότερο ασφαλείς, λιγότερο ελεύθερους και πιο ίδιους μεταξύ μας.
THE LIFO TEAM
Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir: όταν ο όρκος φτώχειας συναντά τη Wall Street

Τech & Science / Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir

Μια καθολική μοναχή χρησιμοποιεί τις μετοχές ως εργαλείο πίεσης απέναντι σε μερικές από τις πιο ισχυρές εταιρείες του κόσμου. Μετά τη Citigroup και τη Microsoft, η Σούζαν Φρανσουά βάζει στο στόχαστρο την Palantir και ζητά να της απαντήσει πώς αυτή επηρεάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
THE LIFO TEAM