To Dark Web είναι ένας τόπος που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει, αλλά φοβόμαστε πολύ να μπούμε εκεί, για να αποφύγουμε να δούμε κάτι που πραγματικά θα μας ταράξει.

 

To Dark Web (δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το Deep Web) είναι σαν ένα σκοτεινό κρησφύγετο του κάτω (διαδικτυακού) κόσμου, απρόσιτο από τις καθημερινές μηχανές αναζήτησης του κυβερνοχώρου, πράγμα που σημαίνει ότι ένας κοινός χρήστης δεν μπορεί να σκάψει εύκολα στα βάθη της ανθρώπινης εξαθλίωσης και μοχθηρίας που κρύβει μέσα του. Σίγουρα, δεν κρύβει μόνο παρανομία, αλλά ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του αφορά υπηρεσίες και ανθρώπους που δεν θα συναντήσουμε στο καθημερινό Internet. Ο σκοτεινός Ιστός είναι γνωστός για τη χρήση του σε εμπορικές συναλλαγές ναρκωτικών μεγάλης κλίμακας, για εμπόριο όπλων και φυσικά, για εμπορία ανθρώπων, οπότε εύκολα καταλαβαίνουμε ότι εάν τολμήσετε να περάσετε τα σύνορά του, θα δείτε και κάποια φρικτά πράγματα στα διαβολικά «νήματά» του.

 

Οι συνθήκες χρήσης του Σκοτεινού Διαδικτύου το καθιστούν ιδανικό τόσο για όλους τους αδίστακτους που θέλουν να διαχειρίζονται παράνομες επιχειρήσεις ή να εκτελούν κακόβουλες υπηρεσίες όσο και για οποιονδήποτε μπορεί να ψάχνει, να χρειάζεται ή να ζητάει κάτι από αυτούς. Όπως είπαμε, όμως, δεν μπαίνουν όλοι στο Dark Web για κακοήθεις σκοπούς, αλλά κάποιοι, πιο αθώοι και καλόβουλοι, από τα εκατομμύρια που το χρησιμοποιούν έχουν σκάψει βαθιά και έχουν τρομοκρατηθεί από τα πράγματα που είδαν εκεί μέσα.

 

Και επειδή η ανθρώπινη περιέργεια πάντα διψάει για γνώση, όσο νοσηρή κι αν είναι αυτή, ένα Reddit «νήμα» ανοίχτηκε για να διερευνήσει το ερώτημα: «Χρήστες του Deep Web στο Reddit, ποιο είναι το πιο άρρωστο και τρομακτικό πράγμα που έχετε δει εκεί;»

 

Deep web users of reddit, what is the most fucked up/creepiest thing you've seen? from AskReddit

 

 

Χωρίς, περαιτέρω παραπλανητικές εξηγήσεις, δείτε τι έχουν βρει στο Dark Web μερικοί από τους χρήστες του:

 

GUMP1147:

Υπάρχουν βουνά από ρωσικές ιστοσελίδες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και πολλές ομάδες ανθρώπων ή μεμονωμένα άτομα που διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους για να σκοτώσουν κάποιον ή να προστατεύσουν οποιονδήποτε.

 

DRIXGOD:

Τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που έχω βρει είναι ιστότοποι που ουσιαστικά σας βοηθούν να αλλάξετε εντελώς την ταυτότητά σας. Για παράδειγμα, για 6000 έως 10000 δολάρια μπορείτε να βγάλετε μια αμερικανική ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης και όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να μπορείτε να μετακομίσετε στην Αμερική με το όνομα που επιθυμείτε.

Επίσης υπήρχε ένα ενδιαφέρον PDF αρχείο με πάνω από 1000 σελίδες που γράφτηκαν από πρώην κρατούμενους για το πώς να επιβιώσουν στη φυλακή, πώς να περνούν ναρκωτικά μέσα και έξω από φυλακές ή πώς να γίνουν μέλη σε συμμορίες μέσα στις φυλακές.

 

VLEDA:

Υπάρχουν κάποια αξιοπρεπή opsec αρχεία για την επιχειρησιακή ασφάλεια, υπάρχουν μαθήματα κατασκευής εκρηκτικών, διαγράμματα για κάθε είδους συσκευή, οδηγίες για να κάνετε διάφορα εγκλήματα και όλων των ειδών τις απάτες και επίσης, όλα όσα αφορούν τις φυλακές ... Μέχρι τώρα είναι τόσο αηδιαστικο και τρομακτικό, που σίγουρα δεν θέλω να ξαναβρεθώ εκεί σύντομα.

 

MRPEEL11:

Έπαιζα για κάποιο διάστημα με τον TOR (Τhe Onion Router) όταν οι ομοσπονδιακοί κυνηγούσαν για να κατεβάσουν τις πιο γνωστές ιστοσελίδες του σκοτεινού διαιδκτύου. Κατάφερα να δω αναρχικά blogs. Απλά, ήταν γεμάτα από πολλές εικόνες βίας και τρομοκρατικής προπαγάνδας. Δεν με ενόχλησαν, όμως, οι τρομακτικές εικόνες, όσο η χαοτική και αναρχική αίσθηση σε όλο αυτό που συμβαίνει εκεί μέσα.

 

LUKEPA:

Πραγματικά, τρελά ποσά ναρκωτικών για πούλημα. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα αν όλο αυτό λειτουργεί κανονικά αλλά υποτίθεται ότι προσφέρει πολλά κιλά σκληρών ναρκωτικών όπως ηρωίνη και κοκαΐνη.

 

MBECKUS1:

Μια φορά είδα ένα πέος.

 

CRISISOFCONSONANT:

Πιθανότατα το πιο άρρωστο πράγμα που έχω δει στο βαθύ Ιστό είναι μια διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Ισχυρίζονται ότι έχουν αρκετές αποθήκες γεμάτες από ανθρώπους, σε διαφορετικές χώρες και σε διαφορετικές συνθήκες (από άστεγους που είχαν απαχθεί στη Νέα Υόρκη μέχρι σκλάβους που αγοράστηκαν σε χώρες του τρίτου κόσμου). Για οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους ανθρώπους σε οποιδήποτε ανήθικο ιατρικό πείραμα. Στη σελίδα τους έχουν επίσης κάποια έγγραφα σχετικά με δουλειές που έχουν κάνει. Είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που βρήκα εκεί μέσα. Φαίνεται τόσο ρεαλιστικό γιατί ο σκοπός του δεν μοιάζει τόσο κοινός για να είναι μια απάτη σαν τους πληρωμένους εκτελεστές.

 

SUGARCOATEDKNIFE:

Υποτιθέμενοι έμποροι όπλων που πουλάνε τα πάντα σε όλη την Ευρώπη, ακόμα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτήσεις άδεια για οτιδήποτε άλλο εκτός από αθλητικά ή αγροτικά κυνηγετικά όπλα και τουφέκια. Κοίταξα μερικά και τα περισσότερα κόστιζαν λιγότερο από 1000 λίρες, και φαινόταν να είναι κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη, λόγω του σχεδιασμού (αν και δεν είμαι ειδικός). Στο σκοτεινό Ιστό θα βρεις μια χούφτα απαντήσεις, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω ότι μπορώ να ξαναφέρω τον εαυτό μου εκεί πίσω για να τις διαβάσω. Και επίσης, υπάρχουν και άλλα θέματα που είναι πολύ σκοτεινά και άρρωστα ακόμα και για να τα πληκτρολογήσω.