Χάκερς διέρρευσαν δεδομένα που ισχυρίζονται ότι υπέκλεψαν από την κυβερνοεπίθεση στον ΔΕΣΦΑ

Χάκερς διέρρευσαν δεδομένα που φέρεται να είχα υποκλαπεί από την κυβερνοεπίθεση στον ΔΕΣΦΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

H ομάδα των χάκερς «Ragnar Locker» δημοσίευσε περισσότερα από 360 gigabyte δεδομένων που φέρεται να έχουν κλαπεί από τον ΔΕΣΦΑ, μετά την προχθεσινή κυβερνοεπίθεση στον οργανισμό.

Το Σάββατο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης που επηρέασε τη διαθεσιμότητα ορισμένων συστημάτων και η οποία είχε επίσης ως αποτέλεσμα τη διαρροή δεδομένων.

Ο ΔΕΣΦΑ λέει ότι έχει απενεργοποιήσει προληπτικά τις υπηρεσίες IT για να περιορίσει το περιστατικό, αλλά επισήμανε ότι τις επαναφέρει σταδιακά σε κανονική λειτουργία.

«Καταφέραμε να διασφαλίσουμε και να συνεχίσουμε τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) με ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο. Η διαχείριση του ΕΣΦΑ συνεχίζει να λειτουργεί ομαλά και ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) συνεχίζει να προμηθεύει με φυσικό αέριο όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας με ασφάλεια και επάρκεια», αναφέρει η εταιρεία.

Την ημέρα πριν από την ανακοίνωση του ΔΕΣΦΑ, οι χειριστές του Ragnar Locker καυχήθηκαν στον ιστότοπο Tor ότι είχαν παραβιάσει την εταιρεία, ισχυριζόμενοι ότι είχαν κλέψει ευαίσθητα εταιρικά δεδομένα.

Η ομάδα των χάκερς είπε ότι είχε έρθει σε επαφή με την εταιρεία για να την ενημερώσουν για μια «σοβαρή ευπάθεια» που οδήγησε στην παραβίαση, αλλά ότι δεν πήραν καμία απάντηση.

«Ο ΔΕΣΦΑ παραμένει σταθερός στη θέση του να μην διαπραγματεύεται με κυβερνοεγκληματίες», δήλωσε η εταιρεία το Σάββατο.

Αφού δεν πήραν απάντηση από τον ΔΕΣΦΑ, οι χειριστές του Ragnar Locker αποφάσισαν σήμερα να δημοσιεύσουν τα δεδομένα που υποτίθεται ότι είχαν κλαπεί από τον διαχειριστή του συστήματος στον ιστότοπο τους Tor, προσπαθώντας επίσης να ντροπιάσουν την εταιρεία.

Τον Μάρτιο, το FBI προειδοποίησε ότι η Ragnar Locker είχε παραβιάσει τουλάχιστον 52 οντότητες σε 10 κρίσιμους τομείς υποδομής και ότι η ομάδα των χάκερς άλλαζε συχνά τεχνικές, για να αποφύγει τον εντοπισμό της.

Αν και δεν είναι σαφές πώς οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου κατάφεραν να παραβιάσουν τον ΔΕΣΦΑ, παρατηρήθηκε προηγουμένως να στοχεύουν τις συνδέσεις Remote Desktop Protocol (RDP) και στη συνέχεια να αναπτύσσουν μια προσαρμοσμένη «εικονική» μηχανή για να εκτελούν ανεμπόδιστα κακόβουλες δραστηριότητες, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Με πληροφορίες του securityweek 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη είναι ευθυγραμμισμένος με το χειμερινό ηλιοστάσιο, σύμφωνα με έρευνα

Τech & Science / Αμφίπολη: «Ο Τύμβος Καστά είναι ευθυγραμμισμένος με το χειμερινό ηλιοστάσιο», υποστηρίζει ερευνητής

Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη ευθυγραμμίζεται με το ηλιακό φως του χειμερινού ηλιοστασίου, υποδηλώνοντας τελετουργική χρήση και πιθανή σύνδεση με τον Ηφαιστίωνα ή τον Μέγα Αλέξανδρο, σύμφωνα με μελέτη στο Nexus Network Journal
LIFO NEWSROOM
«Γαλάζιος Δούναβης»: Το διάσημο βαλς του Γιόχαν Στράους του νεότερου θα ταξιδέψει στο Διάστημα

Τech & Science / «Γαλάζιος Δούναβης»: Το διάσημο βαλς του Γιόχαν Στράους του νεότερου θα ταξιδέψει στο Διάστημα

Η μουσική, που έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσα από την ταινία «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, θα φτάσει στη Σελήνη σε μόλις 1,5 δευτερόλεπτο
LIFO NEWSROOM
Καρκίνος του δέρματος: Πού εμφανίζεται συχνότερα σε άνδρες και γυναίκες – Σημαντική αύξηση κρουσμάτων φέτος

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Πού εμφανίζεται συχνότερα σε άνδρες και γυναίκες – Σημαντική αύξηση κρουσμάτων φέτος

Νέα έρευνα δείχνει ότι το μελάνωμα εμφανίζεται συχνότερα στον κορμό των ανδρών και στα κάτω άκρα των γυναικών -Τα περιστατικά αυξάνονται, με προβλέψεις για 21.300 νέα κρούσματα φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο
LIFO NEWSROOM