Τα νέα της κινητά τηλέφωνα, Pixel 4a 5G και Pixel 5 αναμένεται να διαθέσει στην αγορά, εντός του Οκτωβρίου, η Google

 

Η πιο πρόσφατή συσκευή Pixel παρουσιάστηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη. Η Google, σύμφωνα με το CNN, φαίνεται να στοχεύει σε χρήστες που προτιμούν premium κινητά τηλέφωνα, όπως αυτά των ανταγωνιστριών Apple και Samsung.

 

Πολλά από αυτά κοστίζουν πάνω από 1.000 δολάρια και οι τιμές μερικών αγγίζουν ακόμα και τα 2.000 δολάρια. Η τιμή για ένα Pixel 5 ξεκινάει από τα 699 δολάρια και για ένα Pixel 4a 5G από τα 499. Το Pixel 4a που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος κοστίζει 399 δολάρια. 

 

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει το CNN, οι χαμηλότερες τιμές έρχονται με κάποιες θυσίες. Και τα δύο τηλέφωνα έχουν λιγότερο ισχυρούς επεξεργαστές και οθόνες σε σχέση με τα μοντέλα της Samsung και της Apple ενώ, σε αντίθεση με το Pixel 5, το Pixel 4a 5G δεν είναι αδιάβροχο. Το Pixel 4a 5G θα διατεθεί αρχικά στην Ιαπωνία, στις 15 Οκτωβρίου, και στη συνέχεια οι πωλήσεις θα επεκταθούν σε οκτώ ακόμα χώρες, ανάμεσα τους και οι ΗΠΑ, τον Νοέμβριο. Το Pixel 5 θα κυκλοφορήσει σε οκτώ χώρες στις 15 Οκτωβρίου και στις ΗΠΑ στις 29 του ίδιου μήνα.

 

Και τα δύο νέα κινητά της Google υποστηρίζουν τα δίκτυα 5G. Αποτελούν τις πλέον πρόσφατες «προσθήκες» ανάμεσα στα μοντέλα των κινητών που μπορούν να συνδεθούν σε δίκτυο 5G.

 

Motorola, Samsung, Huawei, LG και άλλες εταιρείες έχουν ήδη αναπτύξει κινητά τηλέφωνα συμβατά με το δίκτυο 5G. Ωστόσο η σχετικά χαμηλότερη τιμή των συσκευών Pixel μπορεί να αποτελέσει έναν πιο οικονομικό τρόπο ώστε οι καταναλωτές να εισέλθουν στο οικοσύστημα του 5G. Όπως και τα προηγούμενα μοντέλα της, η Google βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο λογισμικό της που υποστηρίζει τις κάμερες ώστε να ανταγωνιστούν αυτές των iPhone και Galaxy.

 

Τα δύο κινητά της Google έχουν τις ίδιες κάμερες που η Google περιγράφει ως «τις καλύτερές της», με νέο ευρυγώνιο φακό και λογισμικό που βοηθά στη λήψη ευκρινέστερων εικόνων. Παράλληλα η Google συνδυάζει δύο από τις πιο δημοφιλείς δυνατότητες του Pixel, τις Night Sight και Portrait Mode, επιτρέποντας στους χρήστες να «θολώνουν» το φόντο σε περισσότερα σκοτεινά περιβάλλοντα. Μία άλλη επιλογή ονομάζεται Portrait Light και επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν φως σε πιο σκούρα τμήματα μιας φωτογραφίας. Οι νέες κάμερες Pixel έχουν επίσης νέες δυνατότητες για τη λήψη περισσότερο σταθερών βίντεο.

 

Αναμονή και μπαταρία 

 

Η Google συστήνει παράλληλα μία νέα λειτουργία, την «Hold for Me». Συγκεκριμένα, ο Βοηθός Google, θα «βρίσκεται» στη γραμμή, όταν ο κάτοχος του κινητού είναι σε αναμονή, και θα τον ενημερώνει όταν θα έρχεται η στιγμή για να μιλήσει. Μία νέα λειτουργία όμως τίθεται σε εφαρμογή και για τις μπαταρίες. Η νέα λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας «Extreme» θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν τις βασικές εφαρμογές που θέλουν να συνεχίσουν να λειτουργούν, ενώ όλα τα υπόλοιπα θα παύουν.

 

Η εταιρεία υποστηρίζει πως θα μπορούσε να αυξήσει την αντοχή της μπαταρίας ακόμη και για 48 ώρες. Και οι δύο λειτουργίες θα είναι σύντομα διαθέσιμες σε παλαιότερες γενιές τηλεφώνων Pixel. 

 

Με πληροφορίες από CNN