Το Gmail γίνεται "εξυπνότερο" και προτείνει αυτόματες απαντήσεις στα email μας

Το Gmail γίνεται "εξυπνότερο" και προτείνει αυτόματες απαντήσεις στα email μας Facebook Twitter
0

Μια ακόμα καινοτομία ανακοίνωσε προ ολίγου η Google, στο επίσημο blog της δημοφιλούς υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Gmail, η οποία φέρει την ονομασία 'Smart Reply' και θα αναλαμβάνει να προτείνει πιθανές απαντήσεις σε email που λαμβάνετε στο Gmail μέσω ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης.

Η Google υποστηρίζει ότι το νέο "έξυπνο" σύστημα αυτοματοποιημένων απαντήσεων, θα προτείνει τρεις πιθανές απαντήσεις, με βάση το κείμενο του email που έλαβε κάποιος, εκ των οποίων ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει τη μία, ή να την εμπλουτίσει και με άλλες πληροφορίες, εάν το κρίνει αναγκαίο.

To σύστημα 'smart reply' εν δράσει

Το σύστημα, εξηγεί η Google, λειτουργεί σκανάροντας το κείμενο και χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης -machine learning- για να συντάξει μια όσο το δυνατόν πιο 'φυσική' απάντηση. Η Google σημειώνει πως όσο περισσότερο χρησιμοποιεί κάποιος την νέα υπηρεσία, τόσο πιο 'έξυπνη' θα γίνεται και θα εμπλουτίζει το φρασεολόγιό της, το οποίο αρχικά θα περιορίζεται σε απλές απαντήσεις όπως "ευχαριστώ" και "τα λέμε σύντομα" αλλά στην πορεία θα μπορεί να προτείνει έως και 20.000 φράσεις, αναφέρει το Wired.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Tι είναι τελικά μια επίθεση DDOS;

Tech & Science / Explainer: Tι είναι τελικά μια κυβερνοεπίθεση DDoS;

Ο Ελληνολιβανέζος Αλεξάντερ Σίνο, υπεύθυνος υπηρεσιών Microsoft στην BlueVoyant και ειδικός στην κυβερνοασφάλεια, εξηγεί τι ακριβώς είναι μια κυβερνοεπίθεση όπως αυτή που χτύπησε την τράπεζα θεμάτων, και ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται από πίσω.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ