Για πρώτη φορά (και) στην Ελλάδα ο διαγωνισμός ActInSpace

Για πρώτη φορά (και) στην Ελλάδα ο διαγωνισμός ActInSpace Facebook Twitter
0

Για δεύτερη χρονιά θα διοργανωθεί φέτος στην Ευρώπη -και για πρώτη φορά στη χώρα μας- ο διαγωνισμός ActInSpace με στόχο την προώθηση καινοτόμων ιδεών σχετικά με τις τεχνολογίες και τις βιομηχανίες του διαστήματος, καθώς και την χρήση των διαστημικών τεχνολογιών στην καθημερινή ζωή.


Διοργανωτές του ευρωπαϊκού διαγωνισμού, που έγινε για πρώτη φορά το 2014, είναι ο Ευρωπαικός Οργανισμός Διαστήματος (European Space Agency-ESA) και το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Ερευνών της Γαλλίας (Centre national d'études spatiales-CNES), με διεθνείς χορηγούς την Airbus και τη Novespace.


Στην Ελλάδα το "ActInSpace" θα διοργανωθεί από το si-Cluster στην Αθήνα και στην Πάτρα ταυτόχρονα, στις 20-21 Μαΐου. Το si-Cluster αποτελεί έναν από τους 29 τοπικούς διοργανωτές, που θα φιλοξενήσει το ActInSpace, από όπου θα προκύψει ο εθνικός νικητής, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό που θα διεξαχθεί στην Τουλούζη στις 29 Ιουνίου.


Στο πλαίσιο του ActInSpace, ομάδες αποτελούμενες από επίδοξους νέους επιχειρηματίες, επιστήμονες, μηχανικούς, προγραμματιστές, επαγγελματίες του δημιουργικού τομέα και φοιτητές συναγωνίζονται για την επίλυση ενός διαστημικού προβλήματος, δημιουργώντας ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, καθώς και νέες χρήσεις για τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί για το διάστημα ή εικόνες που έχουν συλλεχθεί από αυτό.


Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει μια πτήση σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας με το αεροσκάφος όπου εκπαιδεύονται οι αστρoναύτες της Novespace. Επίσης ένας μεγάλος αριθμός ομάδων θα λάβει υποστήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξη της ιδέας τους και τη δημιουργία της δικής τους νεοφυούς (start-up) επιχείρησης.

Πληροφορίες για συμμετοχές ΕΔΩ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ε.Ε. αποσύρει iPhone από την αγορά λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας

Τech & Science / Η ΕΕ αποσύρει iPhone από την αγορά λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας

Η υπόθεση ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν τεχνικοί έλεγχοι αποκάλυψαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ξεπερνούσε το όριο SAR, δηλαδή τον δείκτη που υπολογίζει πόση ακτινοβολία απορροφά ο ανθρώπινος οργανισμός
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται τα κρούσματα υπνικής άπνοιας στους καύσωνες

Τech & Science / Αυξάνονται τα κρούσματα υπνικής άπνοιας στους καύσωνες

Η υπνική άπνοια, κατά την οποία η αναπνοή του ατόμου διακόπτεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν προκαλεί απλώς υπερβολική υπνηλία, αλλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπέρτασης, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμια βλάβη στη Microsoft: Προβλήματα σε Outlook, Teams, Minecraft και μεγάλες εταιρείες

Τech & Science / Παγκόσμια βλάβη στη Microsoft: Προβλήματα σε Outlook, Teams, Minecraft και μεγάλες εταιρείες

Η εταιρεία αναφέρει ότι «ορισμένοι χρήστες του Microsoft 365 ενδέχεται να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις ή δυσκολίες σύνδεσης», ενώ οι μηχανικοί της εργάζονται για την πλήρη αποκατάσταση των υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Σπίτι στην Πισιδία χτίστηκε με λίθους που φέρουν στα ελληνικά επιστολή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλλα

Τech & Science / Τουρκία: Σπίτι στην Πισιδία χτίστηκε με λίθους που φέρουν στα ελληνικά επιστολή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλλα

Το σπίτι χτίστηκε τη δεκαετία του 1950 από κατοίκους που, δίχως να το γνωρίζουν, χρησιμοποίησαν πέτρες από τα ερείπια της αρχαίας πόλης Τακίνα στο Πολυδώριο Πισιδίας
LIFO NEWSROOM