Για πρώτη φορά (και) στην Ελλάδα ο διαγωνισμός ActInSpace

Για πρώτη φορά (και) στην Ελλάδα ο διαγωνισμός ActInSpace Facebook Twitter
0

Για δεύτερη χρονιά θα διοργανωθεί φέτος στην Ευρώπη -και για πρώτη φορά στη χώρα μας- ο διαγωνισμός ActInSpace με στόχο την προώθηση καινοτόμων ιδεών σχετικά με τις τεχνολογίες και τις βιομηχανίες του διαστήματος, καθώς και την χρήση των διαστημικών τεχνολογιών στην καθημερινή ζωή.


Διοργανωτές του ευρωπαϊκού διαγωνισμού, που έγινε για πρώτη φορά το 2014, είναι ο Ευρωπαικός Οργανισμός Διαστήματος (European Space Agency-ESA) και το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Ερευνών της Γαλλίας (Centre national d'études spatiales-CNES), με διεθνείς χορηγούς την Airbus και τη Novespace.


Στην Ελλάδα το "ActInSpace" θα διοργανωθεί από το si-Cluster στην Αθήνα και στην Πάτρα ταυτόχρονα, στις 20-21 Μαΐου. Το si-Cluster αποτελεί έναν από τους 29 τοπικούς διοργανωτές, που θα φιλοξενήσει το ActInSpace, από όπου θα προκύψει ο εθνικός νικητής, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό που θα διεξαχθεί στην Τουλούζη στις 29 Ιουνίου.


Στο πλαίσιο του ActInSpace, ομάδες αποτελούμενες από επίδοξους νέους επιχειρηματίες, επιστήμονες, μηχανικούς, προγραμματιστές, επαγγελματίες του δημιουργικού τομέα και φοιτητές συναγωνίζονται για την επίλυση ενός διαστημικού προβλήματος, δημιουργώντας ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία, καθώς και νέες χρήσεις για τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί για το διάστημα ή εικόνες που έχουν συλλεχθεί από αυτό.


Η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει μια πτήση σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας με το αεροσκάφος όπου εκπαιδεύονται οι αστρoναύτες της Novespace. Επίσης ένας μεγάλος αριθμός ομάδων θα λάβει υποστήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξη της ιδέας τους και τη δημιουργία της δικής τους νεοφυούς (start-up) επιχείρησης.

Πληροφορίες για συμμετοχές ΕΔΩ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bryan Johnson

Υγεία & Σώμα / «Ζήστε, χωρίς να γεράσετε»: Ο γιατρός των εκατομμυριούχων που «παγώνει» τον χρόνο αποκαλύπτει τις μεθόδους του

Τα τρία επίπεδα μιας ζωής που για την ώρα μπορούν να πληρώσουν λίγοι, αλλά σε μερικά χρόνια θα είναι διαθέσιμα σε όλους.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ