Γερμανία: Εγκρίθηκε σχέδιο με αυστηρά πρόστιμα στο Facebook για σχόλια μίσους

Γερμανία: Εγκρίθηκε σχέδιο με αυστηρά πρόστιμα στο Facebook για σχόλια μίσους Facebook Twitter
0

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε σήμερα σχέδιο για την επιβολή προστίμων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ύψους έως 50 εκατ. ευρώ στην περίπτωση που δεν αφαιρούν γρήγορα αναρτήσεις με σχόλια μίσους καθώς και για να τα αναγκάσουν να αποκαλύπτουν την ταυτότητα όσων αναρτούν τέτοια μηνύματα.


«Θα πρέπει να υπάρχει εξίσου μικρή ανοχή για εγκληματική δημαγωγία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στον δρόμο», ανέφερε σε ανακοίνωση ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας, προσθέτοντας ότι θα επιδιώξει να πιέσει για ανάλογους κανόνες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Η Γερμανία έχει ήδη κάποιους από τους αυστηρότερους νόμους για δηλώσεις μίσους, που αφορούν τη δυσφήμιση, τη δημόσια υποκίνηση σε τέλεση εγκλημάτων και τις απειλές βίας και συνοδεύονται από ποινές φυλάκισης για την άρνηση του Ολοκαυτώματος ή την υποκίνηση μίσους σε βάρος μειονοτήτων.


Το προσχέδιο του νόμου προβλέπει διορία 24 ωρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να διαγράψουν ή να μπλοκάρουν εμφανώς εγκληματικό περιεχόμενο και επτά ημερών για να αντιμετωπίσουν λιγότερο ξεκάθαρες περιπτώσεις, με την υποχρέωση να αναφέρουν και πάλι στο άτομο που κατέθεσε την καταγγελία το πώς χειρίστηκαν την υπόθεση.


Η αδυναμία να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία, που αναμένεται να ψηφιστεί πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή προστίμου στην ίδια την εταιρία ύψους έως 50 εκατ. ευρώ και προστίμου στον επικεφαλής εκπρόσωπό της στη Γερμανία ύψους έως 5 εκατ. ευρώ.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ημερομηνία λήξης των φαρμάκων επηρεάζει τις μακροχρόνιες διαστημικές αποστολές

Τech & Science / Πώς η ημερομηνία λήξης των φαρμάκων επηρεάζει τις μακροχρόνιες διαστημικές αποστολές

Βασικά φάρμακα που χρησιμοποιούν οι αστροναύτες, όπως παυσίπονα, αντιβιοτικά, φάρμακα για αλλεργίες και βοηθήματα ύπνου, μπορεί να είναι αναποτελεσματικά ή ακόμα και επιβλαβή μετά την ημερομηνία λήξης τους
LIFO NEWSROOM