24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Focus Bari: Οι Έλληνες εξελίχθηκαν σε «Digital Citizens» εν μέσω πανδημίας

Focus Bari: Οι Έλληνες εξελίχθηκαν σε «Digital Citizens» εν μέσω πανδημίας Facebook Twitter
pixabay
0

Με έξι σημαντικά ευρήματα τα Focus on Tech Life Tips της Focus Bari απεικονίζoυν το πώς εξελίχθηκε η σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία μέσα σε λίγους μήνες, κατά την χρονιά της πανδημίας.

Ειδικότερα, τα Focus on Tech Life Tips της Focus Bari δίνονται σε «τρία σημεία στον χρόνο» αποδεικνύοντας ότι η σχέση με την τεχνολογία εκτοξεύθηκε το τελευταίο διάστημα.

Σήμερα, το 96% των Ελλήνων, ηλικίας 16-64 χρόνων είναι χρήστες του διαδικτύου, και οι «digital citizens» πλέον ξεπερνούν τους 6.500.000 πολίτες.

Focus Bari: Οι Έλληνες εξελίχθηκαν σε «Digital Citizens» εν μέσω πανδημίας Facebook Twitter


Επίσης, το 91% των Ελλήνων συνδέεται στο internet από το κινητό του, φέρνοντας, σύμφωνα με την έρευνα, «τα πάντα στο χέρι τους με τον δικό του τρόπο και στον δικό του χρόνο» (επικοινωνία, ενημέρωση, διασκέδαση, κοινωνικοποίηση, ψώνια, επάγγελμα).


Αξιοσημείωτη άνοδο έχουν και τα desktop, καθώς αυξάνεται η εξ αποστάσεως εργασία, αλλά και η τηλεκπαίδευση των μαθητών, ενώ άνοδο σημειώνει και η smart TV, και οι υπόλοιπες συσκευές (laptop, tablet).


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία, οκτώ στους δέκα Έλληνες «υπάρχουν», εκφράζονται και αλληλεπιδρούν μέσω των social media, ενώ αυξήθηκε και κατά 70% η αναλογία που δηλώνει ότι αφιερώνει στα social (συνειδητά τουλάχιστον) πάνω από μία ώρα κάθε μέρα.


Επτά στους δέκα Έλληνες κάνουν πλέον σήμερα αγορές online, και ο εν λόγω «δείκτης» σημείωσε 9 ποσοστιαίες μονάδες αύξηση μέσα σε ένα έτος, κατά την χρονιά της πανδημίας.


Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία των ανηλίκων, ηλικίας 5-12 χρόνων, είναι επίσης «digital citizens», ενώ ένα στα πέντε παιδιά, έχουν και το δικό τους προσωπικό κινητό τηλέφωνο.

Τech & Science
0

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ