Το πρωί της Παρασκευής, πολλοί κάτοχοι iPhone διαπίστωσαν ότι η εφαρμογή του Facebook τους είχε ανεξήγητα και απροειδοποίητα κάνει log out. 

 

Όσοι ήθελαν να συνδεθούν ξανά στο Facebook μέσω περιβάλλοντος iOS έπρεπε να εισαγάγουν πάλι email και κωδικό πρόσβασης αλλά και σε αυτό το βήμα υπήρξαν πολλά προβλήματα, με περιστατικά να καταγράφονται και στην Ελλάδα.

 

Οι υπεύθυνοι της εφαρμογής αναγνώρισαν το πρόβλημα και μάλιστα έγινε ανάρτηση για το ζήτημα στον επίσημο λογαριασμό FacebookApp στο Twitter (που χρησιμοποιείται ως εναλλακτικός δίαυλος επικοινωνίας όταν η εφαρμογή «κρασάρει»).  

 

«Ελέγχουμε αναφορές ανθρώπων που βρέθηκαν εκτός εφαρμογής και έπρεπε να κάνουν ξανά login για να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στο Facebook. Εργαζόμαστε για να το επιλύσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας». 

 

Αρκετοί χρήστες θορυβήθηκαν για την ασφάλεια των δεδομένων τους και άλλοι, διαχειριστές σελίδων, ανησύχησαν ότι το log out οφειλόταν σε κάποια αναφορά ανάρτησης. Σύμφωνα με το Engadget, κάποιοι χρήστες που χρησιμοποιούσαν σύστημα ασφαλείας δύο παραγόντων με επιβεβαιωτικό μήνυμα SMS, δεν κατάφεραν να επανασυνδεθούν αμέσως

 

Τελικά οι χρήστες που έχουν υιοθετήσει διπλό σύστημα ασφαλείας κατάφεραν να συνδεθούν παρά την αρχική καθυστέρηση των SMS με τους κωδικούς, αλλά άλλοι αναγκάστηκαν να στείλουν ακόμα και σάρωση της ταυτότητάς τους για να αποκτήσουν και πάλι πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, σύμφωνα με τον έγκυρο ιστότοπο Phonearena.

 

Το Facebook απέδωσε το ζήτημα σε κάποια «αλλαγή ρύθμισης» και τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν πλήρως την επόμενη ημέρα.