Το Facebook αναπτύσσει μια νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που ονομάζεται Threads και που αποσκοπεί στην προώθηση μόνιμου και στενού sharing χρηστών του Instagram και των στενότερων φίλων τους, αποκαλύπτει το τεχνολογικό περιοδικό The Verge.

 

Το Threads, το οποίο έχει σχεδιαστεί ως συνοδευτική εφαρμογή στο Instagram, καλεί τους χρήστες να μοιράζονται αυτόματα στοιχεία όπως η τοποθεσία τους και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους, με φίλους, αλλά και μηνύματα κειμένου, φωτογραφίες και βίντεο χρησιμοποιώντας τα δημιουργικά εργαλεία του Instagram. Η εφαρμογή, η οποία έχει σχεδιαστεί για κοινή χρήση με τη λίστα «στενών φίλων» κάθε χρήστη στο Instagram, δοκιμάζεται τώρα στο Facebook, αναφέρει το δημοσίευμα.

 

Τον Μάιο, το Instagram έπαψε να εργάζεται στην εφαρμογή Direct, μια αυτόνομη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που αναπτύχθηκε από τα τέλη του 2017. Εκείνη την εποχή, τα στελέχη δήλωσαν ότι όσοι συμμετείχαν στη δοκιμή απογοητεύτηκαν καθώς έπρεπε να αλλάζουν μεταξύ του Instagram και μιας δεύτερης εφαρμογής κάθε φορά που ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα. Αλλά, η εταιρεία επιμένει στην οικοδόμηση νέων εμπειριών ανταλλαγής μηνυμάτων, δήλωσαν στελέχη της. 

 

Μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που αναπτύσσεται με τους στενούς φίλους κάποιου μπορεί να είναι πιο δημοφιλής, εκτιμά το Facebook. Αυτό είναι που το Snapchat κάνει ήδη σήμερα και προτιμάται από μερίδα των χρηστών του. Οι αναφορές έδειξαν ότι ο μέσος χρήστης Snapchat ξοδεύει περισσότερο χρόνο μέσα στην εφαρμογή από ό, τι ο μέσος χρήστης του Instagram. Για το Facebook και το Instagram, που διεκδικούν την ισχυρή σχέση του Snapchat και νεότερων ηλικιακά χρηστών, το Threads θα μπορούσε να γίνει η απάντηση.

 

Το Facebook ετοιμάζεται να «χτυπήσει» το Snapchat μέσω νέας εφαρμογής στο Instagram

 

Τα screenshots από τα δοκιμαστικά δείχνουν μια εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να προωθεί την συνεχή και αυτόματη κοινή χρήση πληροφοριών μεταξύ των χρηστών και των ατόμων που βρίσκονται στη λίστα στενών φίλων τους στο Instagram.

 

Ο πυρήνας των Threads φαίνεται να είναι ανταλλαγή μηνυμάτων και μοιάζει πολύ με το υπάρχον πεδίο μηνυμάτων στο Instagram. Τα μηνύματα από τους φίλους σας εμφανίζονται σε μια κεντρική ροή με μια πράσινη κουκκίδα που δείχνει ποιοι από τους φίλους σας είναι ενεργοί. Εάν ο φίλος σας έχει δημοσιεύσει πρόσφατα μια ιστορία, μπορείτε να την δείτε και από το εσωτερικό των Threads. Υπάρχει επίσης μια κάμερα, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε φωτογραφίες και βίντεο και να τα στείλετε στους στενούς φίλους σας.

 

Δεν είναι σαφές πάντως πότε ή και αν η εφαρμογή θα γίνει τελικά διαθέσιμη. Το Facebook μπορεί να αποφασίσει να μην παρουσιάσει την εφαρμογή στο ευρύ κοινό, όπως συνέβη με το Direct. Ωστόσο, ο CEO της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε τον Μάρτιο ότι θεωρεί τα ιδιωτικά μηνύματα ως το μέλλον της εταιρείας.