"Έξυπνα" γυαλιά βοηθούν άτομα με προβλήματα όρασης

"Έξυπνα" γυαλιά βοηθούν άτομα με προβλήματα όρασης Facebook Twitter
ο εμπνευστής των "έξυπνων" γυαλιών, Stephen Hicks, φιλοδοξεί να τα κυκλοφορήσει μαζικά προς τα τέλη του 2015, με τιμή περίπου 500 ευρώ το ζευγάρι.
0

Ένας αυστραλός επιστήμονας που συνεργάζεται με μια επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ανέπτυξε ένα σύστημα υποβοηθούμενης όρασης με τη μορφή γυαλιών που μπορεί να βοηθήσει άτομα με μερική απώλεια όρασης να αναγνωρίζουν καθημερινά αντικείμενα και πρόσωπα.

Ο Stephen Hicks και η ομάδα του ανέπτυξαν μια φορετή συσκευή που χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό από κάμερες και λέιζερ που ανιχνεύουν αντικείμενα όπως τραπέζια και τοίχους αλλά και ανθρώπους, επεξεργάζεται τις εικόνες και στη συνέχεια τις προβάλλει στους "φακούς" τον γυαλιών που λειτουργούν σαν οθόνες. Το άτομο με ασθενή όραση μπορεί να εκμεταλλευτεί την όση υπάρχουσα όρασή του για να καταλάβει τι βρίσκεται μπροστά του και να κινηθεί με ευκολία στο χώρο.

Στην ουσία τα "έξυπνα γυαλιά" λειτουργούν ως ενισχυτής όρασης προβάλλοντας φωτεινότερα όσα αντικείμενα είναι σε κοντινή απόσταση από το χρήστη και πιο σκοτεινά όσα αντικείμενα βρίσκονται μακρύτερα, δίνοντας την αίσθηση της προοπτικής του περιβάλλοντος χώρου.

Τα αντικείμενα στο χώρο φωτίζονται ανάλογα με την απόσταση τους από το χρήστη

Το Project που χρηματοδοτείται και από την Google, προβλέπει τη δημιουργια 100 ζευγαριών που θα δοκιμαστούν από συνολικά 1000 άτομα σε κανονικές συνθήκες ενώ ο εμπνευστής τους φιλοδοξεί να τα κυκλοφορήσει μαζικά προς τα τέλη του 2015, με τιμή περίπου 500 ευρώ το ζευγάρι.

Παρακολουθήστε την παρουσίαση των "έξυπνων" γυαλιών:

[GUARDIAN]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ SHENZOU 23

Τech & Science / Πειράματα με έμβρυα και καλλιέργειες ρυζιού στο διάστημα: Τι θα δοκιμάσει η Κίνα στην αποστολή Shenzhou-23

Η αποστολή προς τον διαστημικό σταθμό Tiangong περιλαμβάνει περισσότερα από 100 πειράματα, ενώ ένας από τους αστροναύτες θα παραμείνει σε τροχιά για έναν χρόνο
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ' κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ' προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Μια startup του Πίτερ Θίελ θέλει να βάζει τους δημοσιογράφους σε «δίκη» με τεχνητή νοημοσύνη

Τech & Science / Μια startup του Πίτερ Θίελ θέλει να βάζει τους δημοσιογράφους σε «δίκη» με τεχνητή νοημοσύνη

Το Objection υπόσχεται να ελέγχει δημοσιεύματα με τεχνητή νοημοσύνη και χρεώνει από 2.000 δολάρια για κάθε αμφισβήτηση. Οι επικριτές του βλέπουν ένα νέο εργαλείο πίεσης απέναντι σε ρεπόρτερ, εμπιστευτικές πηγές και ερευνητική δημοσιογραφία.
THE LIFO TEAM
INSTAGRAM INSTANTS

Τech & Science / Instagram Instants: Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη νέα λειτουργία της πλατφόρμας

Το Instagram λάνσαρε παγκοσμίως τη νέα λειτουργία, επιχειρώντας να επιστρέψει στην πιο αυθόρμητη κοινοποίηση φωτογραφιών, με περιεχόμενο που εξαφανίζεται και θυμίζει εφαρμογές όπως το BeReal και το Snapchat
THE LIFO TEAM