Εργοστάσιο γνωστής σοκολάτας, η πρώτη επιχείρηση θύμα της κυβερνοεπίθεσης

Εργοστάσιο γνωστής σοκολάτας, η πρώτη επιχείρηση θύμα της κυβερνοεπίθεσης Facebook Twitter
Φωτό: MATT THOMPSON
1

Ένα εργοστάσιο σοκολάτας της Cadbury έγινε η πρώτη επιχείρηση στην Αυστραλία, η οποία επλήγη από την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση, δήλωσε αξιωματούχος εργατικού συνδικάτου, υπογραμμίζοντας την ραγδαία εξάπλωση της τελευταίας κυβερνοεπίθεσης.

 

Η επίθεση έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα στα ηλεκτρονικά συστήματα της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας πετρελαίου, σε ουκρανικές τράπεζες και πολυεθνικές εταιρείες με τη χρήση ενός ιού που μοιάζει με το κακόβουλο λογισμικό, το οποίο τον περασμένο μήνα μόλυνε περισσότερους από 300.000 υπολογιστές.

 

Η παραγωγή στο εργοστάσιο της Cadbury στην Τασμανία --το μεγάλο αυτό νησί και ένα από τα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστραλίας-- σταμάτησε αργά χθες το βράδυ μετά την κατάρρευση των ηλεκτρονικών του συστημάτων, δήλωσε ο Τζον Σορτ του αυστραλιανού συνδικάτου εργατών εργοστασίων.

 

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Cadbury, η Mondelez International Inc, αναφέρει σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη διάρκεια της νύχτας στη δημοσιότητα ότι οι υπάλληλοί της σε διάφορες περιοχές αντιμετώπισαν τεχνικής φύσης προβλήματα αλλά δεν είναι σαφές αν αυτά οφείλονταν σε κυβερνοεπίθεση.

 

Το εργοστάσιο της Cadbury, το οποίο απασχολεί περίπου 500 υπαλλήλους, παράγει σχεδόν 50.000 τόνους σοκολάτας τον χρόνο, κυρίως προς πώληση στην Αυστραλία. Η παραγωγή παρέμενε εκτός λειτουργίας σήμερα το πρωί και δεν ήταν σαφές πότε θα ξεκινήσει ξανά, είπε ο Σορτ.

 

Παράλληλα, το προσωπικό της διεθνούς δικηγορικής εταιρείας DLA Piper δήλωσε στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης ότι κατέρρευσαν τα συστήματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών της εξαιτίας της επίθεσης. Η DLA Piper ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι δέχτηκε επίθεση πιθανόν από κακόβουλο λογισμικό και ότι "λαμβάνει μέτρα για να διορθώσει το πρόβλημα".

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αυστρία, μέσα στην έπαυλη των ανήθικων πειραμάτων σε παιδιά

Τech & Science / Στην Αυστρία, μέσα στην έπαυλη των ανήθικων πειραμάτων σε παιδιά

Τα "παιδιά του epiphysan" είναι η ιστορία χιλιάδων παιδιών στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, εκεί που μία φρικτή επιστήμονας, ανεξέλεγκτη και τυραννική προσπάθησε να ρημάξει τη σεξουαλικότητά τους προς χάριν του (αποναζιστοποιημένου) έθνους
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Τech & Science / 8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Το επίτευγμα θεωρειται πραγματικά επαναστατικό και η 8χρονη Αντίτι είναι το πρώτο παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποβλήθηκε με επιτυχία σε αυτή την ειδικού τύπου μεταμόσχευση
NEWSROOM