Έρευνα: Λιγότερες ευκαιρίες στη ζωή έχουν οι κοντοί και οι παχουλές

Έρευνα: Λιγότερες ευκαιρίες στη ζωή έχουν οι κοντοί και οι παχουλές Facebook Twitter
0

Οι κοντοί άνδρες και οι παχουλές γυναίκες έχουν λιγότερες ευκαιρίες στη ζωή, σύμφωνα με έρευνα που ανέλυσε γενετικά και κοινωνικο-οικονομικά δεδομένα από περισσότερους από 120.000, ηλικίας 37-73ανθρώπους στη Βρετανία. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως το επίπεδο εκπαίδευσης , το εισόδημα και η εργασία, αναφέρει η μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Exeter και τον καθηγητή γενετικής Timothy Frayling.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, αν ένας άνδρας είναι κοντύτερος κατά 7 εκατοστά από έναν άλλον, τότε κατά μέσο όρο το ετήσιο εισόδημά του είναι περίπου 2 χιλιάδες ευρώ  μικρότερο. Αν μία γυναίκα έχει βάρος έξι κιλά μεγαλύτερο από μία άλλη ίδιου ύψους, τότε το ετήσιο εισόδημά της είναι επίσης κατά 2 χιλιάδες ευρώ μικρότερο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη που εξετάζει μια πιθανή σχέση μεταξύ του ύψους και της επιτυχίας. Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι μεγαλώνουν φτωχοί και δεν έχουν επαρκή διατροφή ή ιατρική περίθαλψη είναι πιο πιθανό να μείνουν κοντοί, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε μια πιο δύσκολη στη συνέχεια ζωή.

 «Τα ευρήματα αυτά έχουν σημαντικές κοινωνικές και υγειονομικές επιπτώσεις, και αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία ότι οι υπέρβαροι άνθρωποι, ιδίως οι γυναίκες, βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και ότι ψηλότεροι άνθρωποι, ιδίως οι άνδρες, είναι σε πλεονεκτική θέση», έγραψαν οι ερευνητές.

Τονίζουν πάντως ότι ασφαλώς αυτό δεν ισχύει για κάθε κοντό άνδρα και για κάθε παχουλή γυναίκα, εφόσον αρκετοί είναι πετυχημένοι οικονομικά, όμως πρόκειται για μια γενική τάση που είναι αναμφισβήτητη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ