Eπιστήμονες ανακάλυψαν αρθρόποδο με 414 πόδια (και 4 πέη)

Eπιστήμονες ανακάλυψαν αρθρόποδο με 414 πόδια (και 4 πέη) Facebook Twitter
1

Επιστήμονες ανακάλυψαν σε σπήλαιο της Καλιφόρνια αρθρόποδο με 414 πόδια και με τέσσερα πέη.

Πρόκειται για ένα είδος μικροσκοπικής σαρανταποδαρούσας (ή μάλλον πολυποδαρούσας), με την ονομασία "Illacme tobini", που έχει μήκος μόλις 20 χιλιοστών.

 Το ωχρό και σαν κλωστή πλάσμα , στην πορεία της εξέλιξης, έχει μετατρέψει δύο ζεύγη ποδιών (το ένατο και το δέκατο) σε πέη που μεταφέρουν σπέρμα στα θηλυκά. Επειδή έχει βρεθεί μόνο ένα αρσενικό, οι βιολόγοι δεν ξέρουν πώς μοιάζουν τα θηλυκά του είδους αυτού.

 Το ζώο, που δεν έχει μάτια, τρέφεται με μύκητες. Παραμένει άγνωστο αν ζει και αλλού, εκτός από το εσωτερικό σπηλαίων, ανέφεραν οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ζωολογίας ZooKeys.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το ρεκόρ ποδιών κατέχει ένα άλλο αρθρόποδο του γένους Illacme, που ανακαλύφθηκε το 1928 και έχει 750 πόδια. Το Illacme tobini είναι μόλις το δεύτερο γνωστό είδος αρθρόποδου που ανήκει στο ίδιο γένος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια