«Έπεσαν» πάλι Facebook και Instagram - Προβλήματα για χιλιάδες χρήστες

«Έπεσαν» πάλι Facebook και Instagram - Προβλήματα για χιλιάδες χρήστες Facebook Twitter
0

Τεράστια προβλήματα λειτουργίας παρουσίασε για μία ακόμη φορά το Facebook, σήμερα, που «κατέρρευσε» για περισσότερες από δύο ώρες σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Τα πρώτα προβλήματα στην Ελλάδα, έγιναν αντιληπτά στις 1:37μ.μ και τελικώς το Facebook επανήλθε στις 3:55μ.μ στην ελληνική επικράτεια. 

Την ίδια ώρα, αδυναμία πρόσβασης και λειτουργίας είχαν και χιλιάδες χρήστες του Instagram, το οποίο έχει εξαγοραστεί από το Facebook και λειτουργεί με τους ίδιους ψηφιακούς κόμβους και υποσυστήματα. 

Αδύνατη ήταν και η επικοινωνία μέσω της ανεξάρτητης εφαρμογής του Messenger, αφού τα μηνύματα φαίνεται να είχαν παγώσει και δεν υπήρχε δυνατότητα αποστολής νέων μηνυμάτων.  

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία το προβλήματος.

Σε διεθνή κλίμακα, η πλειονότητα των χρηστών δεν ήταν σε θέση να ανανεώσει τη ροή των αναρτήσεων (timeline, 57%), το 21% είχε διάφορα προβλήματα σύνδεσης και το 20% δεν μπορούσε καν να μπει στο σύστημα.

Εν τω μεταξύ, αμέτρητοι ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αναπληρώσουν το «κενό» επικοινωνώντας μέσω άλλων διαδικτυακών διαύλων όπως το Viber, ενώ πολλοί αστειεύτηκαν με την «κατάρρευση» των δύο κοινωνικών δικτύων, με αναρτήσεις τους στο Twitter. 

Χρήστες τεχνολογικών sites ανέφεραν ότι υπολειτουργούσε και το WhatsApp για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά χάρτης του ιστότοπου downdetector με τις περιοχές που εμφανίστηκαν τα περισσότερα προβλήματα:

«Έπεσαν» πάλι Facebook και Instagram - Προβλήματα για χιλιάδες χρήστες Facebook Twitter

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η πιο εκτεταμένη αδυναμία σύνδεσης και λειτουργίας παρουσιάστηκε στην Ελλάδα, στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ιταλία. 

«Έπεσαν» πάλι Facebook και Instagram - Προβλήματα για χιλιάδες χρήστες Facebook Twitter
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM