Έλον Μασκ: Εμφυτεύσεις τσιπ σε ανθρώπινους εγκέφαλους μέσα στο 2021 «εάν όλα πάνε καλά»

Έλον Μασκ: Εμφυτεύσεις τσιπ σε ανθρώπινους εγκέφαλους μέσα στο 2021 «εάν όλα πάνε καλά» Facebook Twitter
EPA
0

Εντός του 2021 ενδέχεται να είναι εφικτές οι εμφυτεύσεις τσιπ σε εγκεφάλους ανθρώπων, σύμφωνα με τον Έλον Μασκ

Δεν είναι μυστικό ότι ο Έλον Μασκ σχεδιάζει την εμφύτευση τσιπ σε ανθρώπινους εγκεφάλους. Ο CEO της Tesla και της SpaceX, δοκίμασε τα συστήματα της Neuralink τον περασμένο χρόνο, και πιο πρόσφατα, εμφύτευσε ένα τσιπ σε πίθηκο, ο οποίος με τη βοήθεια μικροσκοπικών καλωδίων, μπορεί να παίζει video games.

Πλέον ο Μασκ, μέσα από έναν διάλογο στο Twitter, αποκάλυψε πως προτίθεται να προχωρήσει σε εμφυτεύσεις τσιπ στους ανθρώπινους εγκεφάλους εντός της χρονιάς «εάν τα πράγματα πάνε καλά». 

Χρήστης του Twitter, που έμεινε παράλυτος από τους ώμους και κάτω μετά από τροχαίο πριν από 20 χρόνια, ότι είναι «πάντα διαθέσιμος για κλινικές δοκιμές της Neuralink». 

«Neuralink εργάζεται υπερβολικά σκληρά για να εγγυηθεί την ασφάλεια των εμφυτευμάτων και βρίσκεται σε στενή επαφή με τον Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Αν τα πράγματα πάνε καλά, ίσως καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους αργότερα μέσα στη χρονιά», απάντησε ο Μασκ. 

 

O Μασκ ευελπιστεί πως με τη διεπαφή θα αντιμετωπιστούν μία σειρά από νευρολογικές παθήσεις, όπως το Αλτσχάιμερ, η νόσος του Πάρκινσον, η άνοια και οι τραυματισμοί του νωτιαίου μυελού. 

Με πληροφορίες από designtaxi 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/05 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Γεώργος Χρούσος: «Με την τεχνολογία mRNA θα έχουμε σύντομα θεραπείες για τον καρκίνο»

Άκου την επιστήμη / Γεώργιος Χρούσος: «Με την τεχνολογία mRNA θα έχουμε σύντομα θεραπείες για τον καρκίνο»

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον ομότιμο καθηγητή Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας στο ΕΚΠΑ, Γεώργιο Χρούσο, για το στρες και τις επιπτώσεις του, τα εμβόλια για τον καρκίνο και άλλα νοσήματα καθώς και για το πόσο κρίσιμα είναι τα πρώτα χρόνια ενός παιδιού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ