Έφτιαξαν τη σοκολάτα που δεν λιώνει

Έφτιαξαν τη σοκολάτα που δεν λιώνει Facebook Twitter
6

Η ελβετική σοκολατοβιομηχανία Barry Callebaut, που είναι ο μεγαλύτερος πωλητής χονδρικής στη σοκολάτα, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να φτιάξει τη  σοκολάτα που δεν λιώνει σε ζεστό καιρό, ακόμη κι αν εκτίθεται σε θερμοκρασίες 38C.

Η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια της εταιρείας να καθιερωθεί σε αγορές με πιο ζεστό κλίμα, όπως είναι αυτές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής σοκολατοβιομηχανίας Antoine de Saint-Affrique δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times ότι μια σοκολάτα που δεν λιώνει, χωρίς να θυσιάζει τίποτα από  τη γεύση, θα μπορούσε να «αλλάξει ριζικά το παιχνίδι».

Οι δυτικές βιομηχανίες σοκολάτας προσπαθούν να τελειοποιήσουν τη συνταγή για θερμοανεκτικά υψηλής ποιότητας προϊόντα για πολλά χρόνια.

Εν τω μεταξύ και η Nestle, ένας από τους πελάτες του Barry Callebaut, πιστεύει ότι θα κυριαρχήσει επίσης στην τεχνολογία που απαιτείται για να κρατήσει στερεή τη σοκολάτα μέχρι τους 40C. Υποστηρίζει ότι δικό της προϊόν μπορεί να βγει στην αγορά μέσα σε τρία χρόνια.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπετόβεν: Το αληνθινό πρόσωπό του - Οι εικόνες που δημοσίευσε 3D creator

Τech & Science / Μπετόβεν: Το αληθινό πρόσωπό του - Οι εικόνες που δημοσίευσε 3D creator

«Αυτή είναι η πρώτη προσέγγιση του προσώπου που γίνεται από το κρανίο του, χρησιμοποίησα την ίδια προσέγγιση που χρησιμοποιούμε στις αστυνομικές υποθέσεις για την αναγνώριση των θυμάτων» λέει ο Σίσερο Μοράες
LIFO NEWSROOM
Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη είναι ευθυγραμμισμένος με το χειμερινό ηλιοστάσιο, σύμφωνα με έρευνα

Τech & Science / Αμφίπολη: «Ο Τύμβος Καστά είναι ευθυγραμμισμένος με το χειμερινό ηλιοστάσιο», υποστηρίζει ερευνητής

Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη ευθυγραμμίζεται με το ηλιακό φως του χειμερινού ηλιοστασίου, υποδηλώνοντας τελετουργική χρήση και πιθανή σύνδεση με τον Ηφαιστίωνα ή τον Μέγα Αλέξανδρο, σύμφωνα με μελέτη στο Nexus Network Journal
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Στα πιο θερμά κλίματα η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος είναι μεγαλύτερη; Είχα την εντύπωση ότι είναι σταθερή γύρω στους 36-37 βαθμούς. Αν η εν λόγω σοκολάτα λιώνει στους 40 θα πρέπει κάποιος να έχει υψηλό πυρετό για να λιώσει στο στόμα του...
εδώ διαβάζουμε ότι:- η παραγωγή κακάο δεν επαρκεί για να καλύψει τη παγκόσμια ζήτηση- οι συνθήκες εργασίας στις φυτείες κακάο είναι απάνθρωπεςκαι εκείνοι αναζητούν νέες αγορές! όλα για το κέρδος λοιπόν, να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα...