Έφτιαξαν τη σοκολάτα που δεν λιώνει

Έφτιαξαν τη σοκολάτα που δεν λιώνει Facebook Twitter
6

Η ελβετική σοκολατοβιομηχανία Barry Callebaut, που είναι ο μεγαλύτερος πωλητής χονδρικής στη σοκολάτα, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να φτιάξει τη  σοκολάτα που δεν λιώνει σε ζεστό καιρό, ακόμη κι αν εκτίθεται σε θερμοκρασίες 38C.

Η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια της εταιρείας να καθιερωθεί σε αγορές με πιο ζεστό κλίμα, όπως είναι αυτές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής σοκολατοβιομηχανίας Antoine de Saint-Affrique δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times ότι μια σοκολάτα που δεν λιώνει, χωρίς να θυσιάζει τίποτα από  τη γεύση, θα μπορούσε να «αλλάξει ριζικά το παιχνίδι».

Οι δυτικές βιομηχανίες σοκολάτας προσπαθούν να τελειοποιήσουν τη συνταγή για θερμοανεκτικά υψηλής ποιότητας προϊόντα για πολλά χρόνια.

Εν τω μεταξύ και η Nestle, ένας από τους πελάτες του Barry Callebaut, πιστεύει ότι θα κυριαρχήσει επίσης στην τεχνολογία που απαιτείται για να κρατήσει στερεή τη σοκολάτα μέχρι τους 40C. Υποστηρίζει ότι δικό της προϊόν μπορεί να βγει στην αγορά μέσα σε τρία χρόνια.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς να ανακτήσετε τον έλεγχο του εγκεφάλου σας στην περίπτωση που είστε εθισμένοι στο ChatGPT

Τech & Science / Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς να ανακτήσετε τον έλεγχο του μυαλού σας στην περίπτωση που είστε εθισμένοι στο ChatGPT

Η επίτευξη μίας υγιούς ισορροπίας με την τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη νέα γενιά σήμερα, υπάρχουν όμως δύο τρόποι με τους οποίους να συμβεί
LIFO NEWSROOM
Οι άνθρωποι στην ανατολική Μεσόγειο χρησιμοποιούσαν κασσίτερο από τη Βρετανία πριν από 3.000 χρόνια

Τech & Science / Οι άνθρωποι στην ανατολική Μεσόγειο χρησιμοποιούσαν κασσίτερο από τη Βρετανία πριν από 3.000 χρόνια

Επιστήμονες λύνουν το αρχαίο «πρόβλημα του κασσίτερου»: Ο κασσίτερος από την Κορνουάλη διακινούνταν στη Μεσόγειο από την Εποχή του Χαλκού, αλλάζοντας την εικόνα της προϊστορικής Βρετανίας
LIFO NEWSROOM
Τι μας μαθαίνουν οι γορίλες για τις ανθρώπινες φιλίες και την κοινωνική μας φύση;

Τech & Science / Τι μας μαθαίνουν οι γορίλες για τις ανθρώπινες φιλίες και την κοινωνική μας φύση

Μελέτη 20 ετών σε ορεινούς γορίλες αποκαλύπτει πώς οι κοινωνικές σχέσεις επηρεάζουν την υγεία και την αναπαραγωγή – και τι σημαίνει αυτό για την ανθρώπινη κοινωνική συμπεριφορά
LIFO NEWSROOM
Αποκάλυψη από τις στάχτες του Βεζούβιου: Ανάγνωση παπύρου αποδίδει έργο του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Φιλόδημου

Τech & Science / Αποκάλυψη από τις στάχτες του Βεζούβιου: Ανάγνωση παπύρου αποδίδει έργο του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Φιλόδημου

Με τη βοήθεια ακτινογραφιών και τεχνητής νοημοσύνης, ερευνητές αποκωδικοποίησαν έναν καμένο πάπυρο από την Ηράκλεια, αποκαλύπτοντας έργο του Φιλόδημου, μαθητή του Επίκουρου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Στα πιο θερμά κλίματα η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος είναι μεγαλύτερη; Είχα την εντύπωση ότι είναι σταθερή γύρω στους 36-37 βαθμούς. Αν η εν λόγω σοκολάτα λιώνει στους 40 θα πρέπει κάποιος να έχει υψηλό πυρετό για να λιώσει στο στόμα του...
εδώ διαβάζουμε ότι:- η παραγωγή κακάο δεν επαρκεί για να καλύψει τη παγκόσμια ζήτηση- οι συνθήκες εργασίας στις φυτείες κακάο είναι απάνθρωπεςκαι εκείνοι αναζητούν νέες αγορές! όλα για το κέρδος λοιπόν, να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα...