Έφτιαξαν τη σοκολάτα που δεν λιώνει

Έφτιαξαν τη σοκολάτα που δεν λιώνει Facebook Twitter
6

Η ελβετική σοκολατοβιομηχανία Barry Callebaut, που είναι ο μεγαλύτερος πωλητής χονδρικής στη σοκολάτα, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να φτιάξει τη  σοκολάτα που δεν λιώνει σε ζεστό καιρό, ακόμη κι αν εκτίθεται σε θερμοκρασίες 38C.

Η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια της εταιρείας να καθιερωθεί σε αγορές με πιο ζεστό κλίμα, όπως είναι αυτές της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής σοκολατοβιομηχανίας Antoine de Saint-Affrique δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times ότι μια σοκολάτα που δεν λιώνει, χωρίς να θυσιάζει τίποτα από  τη γεύση, θα μπορούσε να «αλλάξει ριζικά το παιχνίδι».

Οι δυτικές βιομηχανίες σοκολάτας προσπαθούν να τελειοποιήσουν τη συνταγή για θερμοανεκτικά υψηλής ποιότητας προϊόντα για πολλά χρόνια.

Εν τω μεταξύ και η Nestle, ένας από τους πελάτες του Barry Callebaut, πιστεύει ότι θα κυριαρχήσει επίσης στην τεχνολογία που απαιτείται για να κρατήσει στερεή τη σοκολάτα μέχρι τους 40C. Υποστηρίζει ότι δικό της προϊόν μπορεί να βγει στην αγορά μέσα σε τρία χρόνια.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλτσχάιμερ: Τι περιλαμβάνει η διατροφή MIND - Νέα έρευνα επιβεβαιώνει τα ωφέλη της

Τech & Science / Αλτσχάιμερ: Τι περιλαμβάνει η διατροφή MIND - Νέα έρευνα επιβεβαιώνει τα οφέλη της

Το Πανεπιστήμιο της Χαβάης και της Νότιας Καλιφόρνιας κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι όσοι ακολουθούν τη διατροφή MIND παρουσιάζουν μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης της νόσου
LIFO NEWSROOM
Αυξάνεται η παραπληροφόρηση για τον καρκίνο: Ασθενείς κάνουν κλύσματα καφέ ή δίαιτες μόνο με φρούτα

Τech & Science / Αυξάνεται η παραπληροφόρηση για τον καρκίνο: Ασθενείς κάνουν κλύσματα καφέ ή δίαιτες μόνο με φρούτα

Όλο και περισσότεροι ασθενείς με καρκίνο εγκαταλείπουν τις επιστημονικά τεκμηριωμένες θεραπείες, επιλέγοντας αναπόδεικτες μεθόδους όπως κλύσματα καφέ και ωμοφαγικές δίαιτες, προειδοποιούν οι ειδικοί thw Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) στο Σικάγο
LIFO NEWSROOM
Τι είναι η «έκρηξη Strombolian» και τι συμβαίνει στην Αίτνα

Τech & Science / Τι είναι η «έκρηξη Strombolian» και τι συμβαίνει στην Αίτνα

Η Αίτνα εκρήγνυται ξανά, στέλνοντας σύννεφα τέφρας και ροές λάβας στον ουρανό της Σικελίας - Τι λένε οι ηφαιστειολόγοι για το φαινόμενο, πώς ταξινομούνται οι εκρήξεις και τι σημαίνει η πρόσφατη δραστηριότητα για την επιστημονική παρακολούθηση
LIFO NEWSROOM
«Καλύτερη και από φάρμακο»: Η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο θανάτου στους καρκινοπαθείς κατά 37%, δείχνει μεγάλη μελέτη

Τech & Science / «Καλύτερη και από φάρμακο»: Η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο θανάτου στους καρκινοπαθείς κατά 37%

Τι δείχνει μεγάλη μελέτη - Αν και η δοκιμή αφορούσε μόνο ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου, οι ερευνητές θεωρούν πιθανό να ισχύουν παρόμοια οφέλη και για άλλες μορφές της νόσου
LIFO NEWSROOM
Πρέπει το Ozempic «να προστεθεί στο νερό» για το παίρνουμε όλοι;

Τech & Science / Πρέπει το Ozempic «να προστεθεί στο νερό» για να το παίρνουμε όλοι;

Γιατροί και μελέτες υποστηρίζουν ότι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να ωφεληθούν από το Ozempic, καθώς φάρμακα κατά της παχυσαρκίας ανοίγουν νέους δρόμους για τη θεραπεία σειράς ασθενειών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Στα πιο θερμά κλίματα η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος είναι μεγαλύτερη; Είχα την εντύπωση ότι είναι σταθερή γύρω στους 36-37 βαθμούς. Αν η εν λόγω σοκολάτα λιώνει στους 40 θα πρέπει κάποιος να έχει υψηλό πυρετό για να λιώσει στο στόμα του...
εδώ διαβάζουμε ότι:- η παραγωγή κακάο δεν επαρκεί για να καλύψει τη παγκόσμια ζήτηση- οι συνθήκες εργασίας στις φυτείες κακάο είναι απάνθρωπεςκαι εκείνοι αναζητούν νέες αγορές! όλα για το κέρδος λοιπόν, να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα...